Snipp snapp snut...

... så var helgen slut! Och vilken underbar helg det blev. Att ta en båtövernattning blev så rätt. Det var lugnt i Sundbyholm, de flesta åker ju inte ut på sjön längre. Det blev en kall natt och det är så mysigt att krypa ihop under filten när kylan det biter lite i nästippen. Janne sprang ut med hundarna vid sex imorse, vi konstaterade att ostbollar har en annan effekt än ostbågar på de små hundmagarna... Halv nio gick vi upp på riktigt.
 
 
Jag tänkte förströ mig med en del handarbete men det blev bara en till hälften monterad knyppling. Vackert så. Vi gick på promenad och köpte god fiskgryta i Hamncaféet. 
 
En god vän med make kom förbi och hälsade på i båten. Jättetrevligt! Hoppas på ett snart återseende!
 
Innan vi åkte gick vi en lång promenad. Jag hade sett på kartan i hamnen att Sigurdsristningen fanns på promenadavstånd. Mäktigt! För tusen år sen ristades sagan om Sigurd Fafnersbane in här på hällen. Tusen år! Om släktingars svek mot varandra, om guld och mord. Människan har inte förändrats så mycket...
 
 
Vi gick tillbaka till hamnen via bokskogen och träffade en grodbebis och en kopparödla på vägen. 
 
Stackarn fick brått när Bamse fick syn på den...
 
Sen åkte vi hem över Mälarens platta vatten. Nudlar och mazarinfika med grannen fick avsluta dagen. Bamse, Rambo och Ragnar är lika trötta som husse och matte efter all frisk luft!
 
Godnatt världen 🌍  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0