Fina dagar pĂ„ norra Gotland 🐑

Facebook Àr ju sÄ roligt, för nÀr jag visat att vi Àr hÀr pÄ Gotland har folk hört av sig och vill ses. JÀttekul!
 
TvÄ fina dagar till har vi haft pÄ Gotland. IgÄr nÀr vÄra vÀnner i Vamlingbo gett sig av mot Àrenden pÄ fastlandet tuffade vi ivÀg norrut.
 
 
Vi stannade till i Visby och köpte fikabröd pÄ Norrgatt vid Norrport och sen i Lickershamn och köpte rökta rÀkor. Det blev lunch.
 
 
VÀdret klarnade upp och vi blev badsugna sÄ vi hörde av oss till min knyppelkompis i Bunge och hennes man som vi var pÄ vÀg till, och som hade tips pÄ badstÀlle...
 
 
Det blev nÀstan en magisk upplevelse att fÄ bada helt sjÀlva i kalkbrottet nÀr solen sprÀngde igenom regnmolnen. En fin promenad med hundarna blev det oxÄ innan vi Äkte till Bunge pÄ god middag och en jÀttesupertrevlig kvÀll. NÀr vi Äkte dÀrifrÄn var klockan nÀstan midnatt.
 
Vi parkerade husbilen i ett buskage i nÀrheten av Lickershamn. Kissenaden mitt i natten med hundarna gav dygnets andra nÀstintill magiska upplevelse. Den stjÀrnklara himlen med moln som kolsvarta formationer över havet, vÄgornas brus, den vita vÀgen som vi vagt anade, ett stjÀrnfall som skar himlavalvet i tvÄ delar, ljus i horisonten frÄn ett lastfartyg som stÀvade mot okÀnt mÄl...
 
 
PÄ morgonen tog jag hundpromenaden i solskenet bland alla rabbis. 
 
 
SÄ begav vi oss mot Fole dÀr jag har en f.d kollega. Klucku tei hade vi bestÀmt fika i hennes trÀdgÄrd. Ny upplevelse i form av vaktlar och vaktelÀgg. Om man jÀmför kaffe med mjölk och kaffe med grÀdde sÄ Àr kaffe med mjölk som hönsÀgg medan vaktelÀggen Àr som kaffe med grÀdde... det Àr den nÀrmsta förklaring pÄ smaken jag kan komma. JÀttegoda var de! Och jÀttekul var det att trÀffa min kollega igen.
 
SĂ„ fick vi hĂ€lsa pĂ„ hönsen, vaktlarna, hundarna och ett par av katterna oxĂ„ 💕
 
Vi bröt upp framÄt eftermiddagen och begav oss söderut i jakten pÄ lunchmiddag. Vi ratade olika smörgÄsstÀllen pÄ vÀgen och hamnade tillslut pÄ Hamnkrogen i Klintehamn.
 
 
Jag ringde moster för att se om hon kanske var ”hemma” men det var hon inte. Efter ett par timmar vĂ€nde vi Ă„ter mot Visby och stannade pĂ„ Södra HĂ€llarna dĂ€r vi promenerade hundarna och vilade en stund.
 
 
Nu har vi fyllt pÄ det som ska fyllas pÄ i husbilen, och tömt det som ska tömmas. En mjukglass blev det oxÄ. Och en stund vid en parkering nere vid hamnen dÀr vi hoppades pÄ en fÀrgsprakande solnedgÄng...
 
 
... men som ”bara” blev vacker och nedtonad.
 
KvÀllspromenad pÄ Södra HÀllarna och nu en stunds vila innan bÄten gÄr.
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0