Husbilslogg dag 2 - Stora Rör, Öland

 
I em parkerade vi husbilen i Stora Rörs hamn. Vi sitter och spanar ut över ett minst sagt rörligt Kalmarsund.
 
Inatt var vinden frisk där vi övernattade i Stegeborg. Hela husbilen riste. Blåsten har hängt i hela dagen. Medan maken tog frukostdisken knallade jag över till Stegeborg, betalade inträde och lät förlora mig i tid och rum.
 
 
Jag tänkte skryta med mina kunskaper kring gamla borgar och kloster... till exempel att växtligheten i borgen tyder på att här funnits en örtagård då det växte medicinalväxter på innergården...
 
 
... men när jag kom ut på baksidan mot vattnet visades detta i en fantastisk örtagård med humle, mynta, nypon osv, och på ena kortsidan fanns äppelträd, hassel och fläder. 
 
 
Stegeborg hyser en spännande historia med sina pålverk, prinsessor och kungar... tyvärr alldeles för mycket för att återge här. 
 
 
Vi lämnade vid 11-tiden och gjorde två korta stopp på vägen då vi bestämt oss för att köra över till Öland. Vi stannade vid en kläd-lada, men priserna var galna så vi gick ut igen. Istället provade jag en plaststol gjord av återvunnen plast utanför som tillhörde ett annat företag.
 
 
Vi tankade och köpte glass lite senare under vägen.
 
”Jag är fin idag”
 
Här i Stora Rör har vi fikat på gott bröd från Hamnbageriet och knallat runt.
 
 
Nu doftar det härligt i bilen. Maken steker bacon och ägg. Om en timme ska jag ha ett videomöte med ”min” nätdoktor... Säkert kommer virknålen motioneras oxå 🧶
 
Godnatt Kalmarsund

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0