Husbilslogg dag 4 - Sandvik hamn, Öland

Bamse höll på att skrämma slag på mig imorse. Bäst som jag höll på att greja med frukosten upptäckte jag att han var försvunnen ur husbilen. Jag sprang ut och började ropa, då dök han upp på andra sidan vägen... samtidigt kom en bil ... och jag rusar ut över vägen samtidigt som jag håller upp handen som stopp-tecken för bilen och plockar upp hunden. Puh! Jag får ha bättre koll på honom i fortsättningen! Gamla jycken!
 
Efter att ha köpt ägg och slingerkrasse i boxen tvärs över vägen gav vi oss iväg på äventyr. Första anhalt Gettlinge gravfält. Den användes under 2000 år, från järnålder och fram till vår tideräknings början.
 
 
Vi stannade till vid Lerkaka kvarnrad och gick ut med hundarna, kikade in i en kvarn samt handlade lite souvernirer - en turkisk mosaik-lampa och en svart katt med prismor till ögon. 
 
 
Jag var oxå in i lin-bastan bredvid kvarn-raden och kikade på hur linet bearbetades förr.
 
 
Sen fortsatte vi upp till Ölands norra udde och Långe Erik som ”bara” är 38 m och 138 trappsteg hög. 
 
Prickarna bredvid parasollen är make och hundar och vårtan på taknocken är jag...
 
Vi kokade kaffe på besöksparkeringen innan vi begav oss söderut igen. Valet efter klocka, lust och ork föll på Sandviks ställplats vid hamnen, 2-3 mil norr om Borgholm. Det blåser mer på södra Öland än på norra... och även om vinden mojnat något nu till kvällen så var det rätt svalt ändå  på kvällspromenaden.
 
 
Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0