Husbilslogg dag 6 - Odensvi camping

Vi har inte kört så jättelångt idag. Från Västervik till Odensvi vid Kyrksjön.
 
 
Vi åkte genom Gamleby, kollade bryggan där vi fick båten upptagen för nästan exakt sex år sen när vi åkte ”Blå triangeln”. Vi köpte fikabröd på samma ställe som då vilket vi stärkte oss med när vi kom fram till Odensvi.
 
 
Namnet Odensvi tyder på gamla anor. Oden var den mäktigaste av gudar i asatron och -vi berättar att det funnits en offerplats här. Oden var enögd då han offrat sitt ena öga i vishetens brunn och han hade två korpar - Hugin och Munin - som följeslagare. Kyrkan är byggd på en kulle vilket kan betyda en eller flera saker. 1) det gick inte att odla just där - dålig jord. 2) närmre Gud. 3) kyrkan byggdes på offerplatsen för att visa att vite Krist var mäktigare. 
 
 
Jag vet att jag såg Oden (samma som på bilden) som träskulptur på vägen in till Odensvi så vi gick en lång promenad för att hitta honom... men vi fick ge oss efter ett par km när Bamse började krokna. Han har ju ändå passerat 9 år! Jag bar honom bitvis på hemvägen och det säger mig ett par saker om mig själv - för ett år sen hade jag aldrig orkat gå så långt i den backiga terrängen och det var inga problem nu. För ett år sen hade jag aldrig orkat bära Bamse som jag orkade nu. -20kg har satt sina positiva spår!
 
Våra klorofyllda vänner får lite ljus och frisk luft
 
Eftermiddagen har jag ägnat åt sockstickning. Så rogivande!
 
 
Kvällspromenaden bjöd på stora och rätt många fladdermöss 🦇🦇🦇 vi pallade körsbär och hittade ett utomhusmuseum.
 
 
Nu återstår inte mycket av vare sig denna dag eller dagsljuset. Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0