Bye bye Wärmeland

Sista dagen på detta års kulturresa. Den började vi på Erlandergården och fick en bra sittande guidning om Tage Erlander i skolsalen där Tages far varit lärare.
 
Skolbänk original. Ca 100år gammal. Kanske har lille Tage suttit just på denna bänk och räknat matte...
 
Erlandergården
 
Ransäters kyrka
 
”Tage är begravd 50 meter från där han föddes. Däremellan tog han en stor omväg”, sa guiden. 
 
Efter lunch på Sahlgrensgården åkte vi till Ekshärads kyrka och tittade på de berömda järnkorsen. Kyrkan är från 1600-talet och järnkorsen började smidas av bysmeden på 1700-talet. Bysmeden smider fortfarande järnkors.
 
 
Till sist gick färden till Alsters herrgård där Gustav Fröding bodde ett kort tag. Han flyttade runt en del men bodde mestadels på några olika ställen i Alsterdalen. Vi åt middag och fick en suverän sittande guidning om Frödings liv av Sara.
 
 
Sen väntade en lång resa hem. Eller lång och lång, det beror på vad man jämför med. Jag har suttit och virkat på en väninnas sjal och fått tiden att gå, men vår suveräne chaufför har fått hålla igång från 9-22 + att ta bussen till garaget. Men alla verkade nöjda och kramkalas blev det. 
 
Kom till lyan strax före kl 23 med en helt annan arbetskompis. Vi mekade bångstyrig bur, men till sist kunde fyra fina marsvin flytta in. De ska hänga med mig i två veckor nu.
 
 
Men dygnet slutade inte där. Efter att ha instruerat sonen om matning av dessa små körde jag hem. Landade efter kl 1 och har duschat och suttit i mörkret för att gå ner i varv. Maken ska snart gå upp och åka till jobbet. Jag hoppas få sova gott några timmar innan hundarna vill ut...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0