På äventyr i Glasriket

Efter 82 mil och fantastiska upplevelser i Målerås försökte jag bara smälta intrycken igårkväll och förstå vad jag varit med om. 
 
 
Det kändes extra bra att åka med min barndomsvän just den 18 oktober. Vi hittade varandra i sorgen efter min syster som dog 1982, de var bästisar och vi var ... ja, systrar. Min syster skulle ha fyllt 54 år i fredags... och då gav vi oss iväg på ett litet äventyr. Efter jobbet hämtade jag upp henne, vi stannade för middagsrast pä Dackes hotell i Virserum och landade på Målerås vandrarhem strax före kl 21.00.
 
 
Kl 8.30 kunde vi gå ut i köket och äta en fantastisk frukost innan vi bäddade upp och körde ner till glasbruket.
 
 
Vi började äventyret kl 10.00 med glasblåsning, vi blåste varsin pumpa under ledning av Hytthäxan. Jätteroligt! Det verkliga resultatet får vi se så småningom. Våra alster kommer att skickas då de måste svalna under ett dygn och då länge kunde vi inte vara kvar.
 
 
Sen följde invigningen av utställningen kl 11.00... Bygdens son och glaskonstnären Mats Jonasson är en av både både mina och min väninnas favoritkonstnärer. Han var där liksom de unga "grabbarna" Peter Hermansson och Björn Friborg. 

Mats Jonasson
 
 
Mellan kl 13-15 satt vi klistrade på första raden i hyttan och tittade på en makalös show när Peter och Björn blåste varsitt konstverk tillsammans med en assistent. Helt otroligt hur de svängde med de växande glasklumparna på uppåt 6-8 kg som blev helt fantastiska glaskonstverk.
 
 
Om vi pratade alla fyra timmarna ner på fredagkvällen så blev det nästan tvärtom på vägen hem. Vi satt tysta större delen av vägen och bearbetade alla sinnesintryck. 

Lämnade av min vän och kom hem till make och hundar vid halv nio och efter en timme i tunnan sov jag gott....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0