🖌

Gick upp lÄngt före klockan ringde. Lite spÀnd inför dagens första begivenhet... ikonmÄlarstart! Det har varit högt tryck pÄ platserna men nu har vi fÄtt nÄgra Äterbud sÄ alla som vill och kan har fÄtt plats. Har haft flera fina kontakter med personer som vill, men inte kan vara med. Jag har morgongruppen tillsammans med en lÀrare och en kollega ska ha kvÀllskursen med samma lÀrare. Vi har nybörjare och olika grader av erfarenhet i bÄda grupperna. Perfekt, kan inte bli bÀttre! 
 
Slipa, kola, teckna upp och börja mÄla flödigt...Det kommer bli en julkrubba. Detta Àr min ikon!
 
Det blev en jÀttebra uppstart! En dam kom 40 minuter före start och ville prata sÄ det var sÄ skönt att jag gick hemifrÄn tidigt sÄ jag hade tid att möta. Det Àr för mig lika viktigt som aktiviteten, ibland viktigare. Husmor hade lÀmnat jÀttegod Àppelkaka efter gÄrdagens surströmmingsskiva vilket blev sÄ uppskattat. Vi har aldrig under förra terminen suttit och pratat vid fikat sÄ lÀnge allihopa tillsammans ...  och alla, bÄde nybörjare och de som gick förra terminen, kom igÄng bra. Supertrevlig stÀmning överlag!
 
 
Åkte förbi Mc och köpte en BigTasty som jag intog i Lyan tillsammans med Ragnar innan jag Ă„kte ivĂ€g pĂ„ ett terapeutiskt samtal pĂ„ em.
 
Upphör aldrig att fascineras av denna pelare...
 
Kom tillbaka till Lyan samtidigt som sonen kom frÄn jobbet. Vi pratade lite innan jag tog mitt pick och pack, hÀmtade hundar frÄn dagis och Äkte hem med ett jobbsamtal i luren.
 
Gick direkt ut med hundarna, vek av den vanliga vÀgen i ett fÄfÀngt hopp att hitta nya svampmarker, men hittade nÄt annat. Fick av en granne nÀr vi köpte huset hÀr utanför StrÀngnÀs, en bok om Tosterön i det historiska perspektivet. Vill minnas att hÀr finns typ rullstensÄs och Sanda har sitt namn efter att inlandsisen legat hÀr och gnagt sand av urberget. Boken kan mycket vÀl bli nÀsta lÀsprojekt...
 
 
...för Àven om det var jÀttenÀra hemma har jag aldrig gÄtt just dÀr förut, och det otroliga landskapet i form av skog och grön mossa var förrÀdiskt. Den mjuka gröna mossan vÀxte pÄ sten som inte alls var förankrad och fastlagd i nÄn grund. Flera gÄnger gick jag ner mig i hÄl och klev pÄ sten som ruckade sig loss. Bara hundratals meter hemifrÄn! Vad mer har jag missat? BÀst som jag gick dÀr och försökte hÄlla balansen ringde bÀsta kollegan och vi bestÀmde trÀff pÄ söndag. Jag hann inte frÄn stenen jag stod pÄ innan mÀklaren frÄn visningen igÄr ringde. Jag hoppade av budgivningen som gÄtt frÄn 1.995.000 till 2.050.000... inga stora summor i sak, visst finns suget och ekonomin att flytta upp men jag har inte orken... NÀr jag klev av stenen jag stod pÄ vÀlte den. Omen? Signifikativt? Symboliskt? TolkningsfrÄga?! Oskadd gick jag vidare de fÄ hundratals meterna hem. 
 
 
IkvÀll har jag inte ens tÀnkt tanken att se tv eller att vara social. En grogg, en snurrande tvÀttmaskin/torktumlare och mina egna tankar. Maken tog bort en grej i pannan i fredags. Jag kör en Äterkoll pÄ de mörka flÀckar de sÄg pÄ MR i maj imorgon. FörutsÀtter att allt Àr vÀl. Lever i nuet och njuter i det, i det som Àr livet och alla dess variabler. 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0