En helt magisk söndag

Mitt heta kaffe stod upphällt när maken kom in från morgonpromenaden. -"Följ med och ta ett morgondopp, vi har stranden för oss själva", sa han. Djuren fick stanna i husbilen och vi knatade iväg till Varamostranden iförda badkläder och foppatofflor. Heeelt underbart ❤️💦 Både att bada i det klara vattnet och att få vara i princip helt ensamma på den kilometerlånga långgrunda sandstranden. Igår var där fullt med folk, även vid 22-tiden när vi gick kvällspromenaden.
 
 
Mitt kaffe var perfekt lagom-tempererat när vi kom tillbaka. Efter frukost gick jag upp till Furulids Equmeniakyrka... eller det är väl tvärtom, Equmeniakyrkan i Motala har sett till att den fina Furulids camping finns... men hursomhelst ville jag vara med på gudstjänsten kl 10.00. Predikan var fantastisk! En gästpredikant berättade om Rut. Rut och Ester är de enda kvinnor som har en egen bok i Bibeln och den bild hon målade av Rut, hennes svärmor Noomi och kvinnors villkor i Moab och Betlehem för 3000 år, om tålamod och att våga lita på att allt ordnar sig på ena eller andra sättet, det gav mig gåshud. Än en gång börjar det klia i fingrarna --> jag vill skriva ✍️✍️✍️ Kyrkkaffet hoppade jag över men jag gick fram och tackade predikanten. Så mycket som predikan gav var det det minsta jag kunde göra.
 
Sen åkte vi. Rent slumpmässigt valde vi att stanna vid Tjällmo kyrka. Maken var kaffetörstig och vi såg en café-skylt. Jag fann mig själv direkt i en hantverksbod på kyrkans tomt. Jag ropade på mig!
 
Lite rund och lite ömtålig och väldans levnadsglad 💙 Jag får bo på mitt nattygsbord 💙
 
På gården fanns ett par olika stugor, bland annat ett torp som varit bebott från 1600-tal till mitten av 1800-tal. Ännu i toppskick med spännande interiör!
 
Legenden om St Lars, den förste diakonen. Han fick order om att samla in människors rikedomar till kyrkan... då kom han med stadens alla fattiga och sjuka och sa att här är de. För detta blir han halstrad långsamt över en eld till döds. Sägnen säger att när hans belackare frågar om han fått nog ber han dem "vända på steken"
 
Kolla 1200-talsmålningarna som skrapades fram
på 1900-talet. Den jävulen och den kitteln (längst bak i kyrkan) vill man inte möta!
 
Vi for vidare. Maken bad om småvägar för att slippa motorvägen och småvägar fick han av sin virkande kartläsande fru (och jag säger inte att vi for vilse, jag visste nästan hela tiden var vi var!)! 
 

Vi stannade nånstans på gränsen mellan Östergötland och Sörmland och rastade hundarna. Ännu en helt magisk upplevelse. Vi stannade vid en bom, följde en väg, såg en tjärn och gick dit genom blåbärsris och sankmark.

Vår lilla badanka

Rundsileshår (en köttätande växt) och omogna tranbär
 
Förutom ett kort stop vid en affär för att köpa mjölk blev nästa stopp hemma. Maken promenerade hundar, jag fick stöka runt med tvätt, pryttlar... och Vadstenakräftor!
🦞 😋 🦞 😋 🦞 😋 🦞 😋 🦞 😋 🦞 😃 🦞 😋 🦞 😋 🦞 😋 🦞
 
 
Vilken underbar minitrip vi haft! Och bara 4 dagar! Känns som vi varit borta betydligt längre än så... 

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej!

Ditt namn kom upp på en annans blogg när jag letade runt efter ett mönster på en Pippi tröja. Nu är min vänliga undran om du har något sådant mönster?

Med vänlig hälsning, Sara

Svar: Hej Sara!Jag har några svartvita kopior. Vill du att jag skickar?
Guggelutt

2020-07-19 @ 23:38:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0