Gotland dag 3: Vamlingbo

Det regnade inatt så vi vaknade till ett nytvättat Ljugarn vid halv 8-tiden, maken gick hundpromenaden och jag bäddade upp och fixade frulle. Vi rullade iväg till hamnen ett par timmar senare och tog ett morgondopp. Lilla Rambo-gubben! Han tycker det är så kul när pappa plaskar i vattnet... och ett tu tre trillade han i! 1,5 meter kändes mycket för den lilla kroppen, men han simmade så duktigt. Maken fick snabbt tag i honom och kunde lyfta upp honom till mig. Jag är så glad att vi simtränar/kollar våra hundar varje år. Nu hände det vid en pir i lugnt väder, mycket värre om det skulle hända på en båt som kör, även om vi vid risk använder flytvästar på dem.


 
När Rambo och hans människor torkat upp efter badet fick hundarna vila ut i husbilen. Maken och jag tog en andra frukost alt. tidig lunch vid Våffelmagasinet.
 
Belgiska våfflor. Vi delade på en "Skagen" och en "Kurt Cobain" med nykokt gotländsk rabarber.

Så gick vi över gatan och shoppade loss på flundra, lax, laxfenor och räkor, allt nyrökt.
 
På vägen ner mot Vamlingbo och våra vänner vi träffade i Dubai i maj 2017 gjorde vi två stopp. Jag hade hittat en liten handlare på Facebook som sålde växter för 10kr och maken vill så gärna ha stockrosor vilket de skulle ha... men vid samma avfart fanns skyltar mot "chokladstallet" och det kan man ju inte motstå!
 
Vanilj med havssalt, lakritskola, saffranspannkaka, sparriskola, äpple/fireball och fläderlakrits. Så köpte vi två Porche och en liten påse passionschoklad.

På Tessans handelsträdgård shoppade vi loss för 80kr. För det fick vi fyra stockrosor, en guld-akleja, en mjölkklocka och en himmelsblomma.
 

Sista stopp innan Vamlingbo blev Ica i Burgsvik för att köpa potatissallad. 

Framme hos vännerna blev det fika och snack i solen...
 
Squash-kaka med grädde och körsbärssylt
 
 ... innan vi åkte och tog ett dopp. Sen fixade vi middagen, potatissallad och allt det goda rökta från Ljugarn.
 
 
En härlig kväll följde i deras uterum...
 

... och en mysig kvällspromenad med make och hundar runt kyrkan i Gotlandsnatten 🌓 Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0