Gotland dag 7

Vaknade betydligt mer utvilad imorse och vi fick en trevlig förmiddag med moster. Hon och jag fick en lång pratstund medan maken fixade med husbilen, sen bjöd han på fika med bullar han varit och köpt på kondis.
 

Innan vi lämnade Klintehamn gick vi långpromenad tillsammans, via en loppis och runt en del av stan. Vi fortsatte norrut, åt lunch vid Lummelunda-grottan med världens  utsikt. 
 
 
Sen rastade vi mer ordentligt vid Lickershamn. Här finns en stor rauk, Jungfrun, vid en brant ner mot vattnet. Legenden berättar om trälen Helge som för tusen år sen förälskade sig i stormannens Likajrs dotter Öllegård. Kärleken var besvarad med Likajr gillade inte det där... vid en festlighet lovade han Helge sin dotter om han kunde hämta ner Öllegård från raukens topp. Likajrs män fick upp Öllegård med hjälp av stegar och det torde vara omöjligt att få ner henne, men Helge lyckades klättra upp och hämta ner henne. Då träffade en pil honom i huvudet och han störtade i havet med sin käresta. Det var Likajrs som skjutit pilen.
 
Lickershamn 
 
 
När maken tagit sig ett dopp och vi köpt lite rökta räkor åkte vi in till Visby och tog oss en glass. Vi hade tur för det var inte så mycket folk på Glassmagasinet när vi handlade... men när vi ätit upp våra glassar vid hamnen och åkte därifrån stod folk på varandra. Att det pågår en pandemi, om nödvändigheten att hålla avstånd och visa hänsyn här på Gotland verkar ha gått semesterfirare fullständigt förbi! Tyvärr! I övrigt har vi haft en fantastisk vecka ❤️
 
Valet föll på hallon/saltlakrits, mojito och dammsugare 
 
Hundpromenad och en stunds vila på Södra Hällarna och ännu en hundpromenad vid solnedgången.

 
Nu ska vi vila ett par timmar innan vi ska ta färjan till fastlandet 🚢

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0