Ställplats:Furulid,Motala ⛪️

I förmiddags började vi med att åka till Kumlaby kyrka, men den var tyvärr inte öppen.
 

Inte heller Brahekyrkan var öppen...
 
 
... så vi kom med en tidigare färja till fastlandet. Planen var att rasta hundarna i höjd med Alvastra och se Bjälbo kyrka, men det blev ändrade planer längs vägen. Vi tankade vid Hästholmen och den senaste boken jag läst i stafettserien Släkten, Ringens Gåta, utspelar sig bland annat på Visingsö, runt Hästholmen och Bjälbo kyrka. Hästholmen har jag inte hittat på kartan så det kändes jättekul att "snubbla" över det. Vi åkte ner och parkerade i närheten av hamnen, sen började vi med att gå och titta på hällristningarna dit det var skyltat.
 
3000 år gamla. Skepp, hästar, skålgropar och björntassar
 
Sen promenerade vi till hamnen som var en livlig hamnstad på 1300-talet och där båtarna gick både till Hjo och Visingsö. 

 
Eftersom hundarna redan gått i Hästholmen stannade vi vid Alvastra kloster och gick runt, bara maken och jag.
 
Alvastra kloster grundades av franska cisternciensermunkar på 1100-talet. Flera kungar är begravda här samt Ulf Gudmunson, heliga Birgittas make
 
Nästa stopp skulle ha blivit Bjälbo kyrka men en låsgrej på bilnyckeln började krångla så vi vågade inte stanna förrän vi kom till campingen, Furulid i Motala, bara några hundra meter från Varamons fantastiska sandstrand. Furulids camping drivs av Equmeniakyrkan.
 

Här har vi slappat, gått långa promenader, ätit räkor, köpt mjukglass och sett solnedgången 🥰
 
 
Även ikväll funderar jag över antalet våningar... 🤔

 
Godnatt världen 🌍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0