En kreativ process

Nej det där med att sova inatt gick inget bra. Låg vaken till framåt tre, men vad gör det egentligen? Gick upp halv tio och vad spelar det för roll 🕤 Efter morgonsysslorna blev det disktrasetillverkning och telefon. En väninna, yngsta dottern och mor min höll mig sällskap medan stickor och virknål gick.
 

Dagens resultat blev två pyntade trasor - en gul ros med gröna blad och en kullslagen kaffebytta där bönorna trillat ut. En blå trasa stickades och tre blåsippor börjar ta form, liksom tre vitsippor som ska få pryda en egen trasa. Det är sällan jag börjar på en trasa och gör den klar innan jag börjar på nästa. Ofta gör jag flera samtidigt i olika stadier vartefter idéerna kommer så ibland blir inget klart medan vid andra tillfällen ser det ut som jag varit superflitig. Just nu har jag fyra eller fem trasor på g. En blåsippebukett på blå trasa, en vitsippebukett på grön trasa, ett rosa hjärta kommer att virkas på lila trasa och en gul smiley på en svart 😊 Ugglan kanske får en egen trasa men eftersom jag redan gjort fyra uggletrasor i olika färger hamnar den mer troligt på gerillastickningen. Jag försöker hålla mig till mönster i boken, sipporna finns där som puff-flower och smileyn är samma som viruset 🦠 Rosen däremot är ett nytt test då jag tänkte försöka mig på ett bibliotek/Strängnästema på gerillastickningen.  
 
 
Och gerillastickningen vill jag inte fortsätta med förrän jag har klartecken från Multeum var den ska sitta. Och hur många trasor till som behövs tror jag att jag har räknat fel på så även det behöver klargöras. Boken innehåller 46 stycken men det behövdes ytterligare 12 till utställningen... och där blir det fel i mitt huvud 🤯 Det borde vara 14 till! Eller 4? Jag hoppas på en träff med Multeum nästa vecka.


Under tiden stickar jag på för att försäkra mig om att bli klar. Fem trasor klara, minst fyra in the making gör minst tre eller kanske fem kvar. Tänker att jag nog kan göra ett virus till. Den jag gjort är en covid (ljusblå med röda tentakler). Tycker denna -> 🦠 <- är så där härligt snorgrön som mindre farliga virus kan vara. Jag får hela tiden nya uppslag. Idag såg jag ett hjärta på tredjenaden och visste då vad jag skulle ha på min lila tomma trasa... Om jag gör för många disktrasor spelar ingen roll alls, men om gerillastickningen blir för liten eller stor har mycket jobb gått till spillo. 
 
 
Det är rätt kul att tänka tillbaka på hela denna långa disktraseprocess, hur den började med en experiment-trasa till förra husbilen för några år sen för att sedan ta fart i somras när jag gjorde disktrasor i Pride-färgerna till en kompis efter att ha fått så mycket restgarn kvar efter att jag virkade en Pride-sjal åt mig själv. Nu har jag gjort närmre 70 trasor varav ca 60 kommer hänga på en utställning och 46 finns i en bok. Tänk vad en idé kan växa när förutsättningarna finns!

Men nu ska trött tant nanna 👵🏻 
🧶 Godnatt världen 🧶 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0