Destination Gotland


Tänk att få vakna
tidigt en morgon, se hur
dimmorna lättar

Imorse väckte Bamse mig strax före sex. Han har väckt oss varje natt på båten och behövt gå ut, men det har maken fått ta eftersom jag haft värk och svårt att ta mig iland i naturhamn. Det nya fodret mot urinstensbildning gör att han dricker mer, och det är precis så det ska vara för att spä ut urinen och minska risken att bilda nya stenar, och är natt- eller tidiga morgonpromenader priset för att han ska må bra så gör vi det gärna. Imorse kunde jag gå ut  och det var en fantastisk morgon.

(null)

Jag gick och la mig efter promenaden men det var tji omöjligt att somna om, så jag gick upp strax före sju och började dagen. Satte på en ny tvätt och jobbade vid datorn med olika uppgifter, mest föreningsjobb. 

När maken klev upp vid halv nio kunde jag börja väsnas, då blev det disk, packa hit och bort och ner osv. Sen fortsätta tvätta tills allt, utom täckena vi har i båten, var tvättat och vikt. Stekte hamburgare till frys och husbil samt kokade mat till hundarna för en vecka 🍔 Och så packa husbil med nya kläder, skafferivaror, kylvaror etc. Jag är så tacksam för hur bra jag har det! I synnerhet nu när värken och magproblemen (IBS?) börjar ge sig efter att jag i början av veckan uteslutit allt bröd och minskat kraftigt på övrig mjölmat såsom pasta. För enkelhetens skull tänkte jag att smörgåsfrukostar med massa gott pålägg på båten inte skulle vara så farligt, men det visade sig vara helt förkastligt. Jag tål det helt enkelt inte! Tacksam för insikten har vi nu planerat helt annorlunda inför denna resa 🧳 Det blir mjölfritt, laktosfritt, fettsnålt och mycket mindre fibrer. När jag kommer hem ska jag göra nån sorts matdagbok och kartlägga vad som orsakar mina problem så behöver jag inte vare sig ha ont eller oroa mig i framtiden. Är så taggad!

(null)
Tomaterna kommer nog mogna lagom till vi kommer hem

Efter middag och promenad vid femtiden gav vi oss av mot Nynäshamn. 

Nu sitter vi på båten —> Destination Gotland ❤️

(null)     
Nynäshamns kyrka i solnedgången 

(null)









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0