Natthamn 3: Ormöarna

Underbar morgon i Stendörren. Jag väckte maken halv sex för Bamse var nödig 🕠 Vi låg till med båten så jag omöjligt kunde ta mig i land med hundarna själv, men jag satt en stund och tittade på den stigande solen, det vindstilla vattnet och en enorm flock av svalor som invaderat segelbåtarna som låg på rad ca 50 meter från oss. När vi gick upp på riktigt en stund efter åtta stod seglarna och tvättade sina båtar… Förstås blev det ett dopp, eller snarare en lång simtur i det stilla vattnet i den fantastiska omgivningen. Det utlovas sämre väder så det gäller att passa på att njuta när man kan.

(null)
(null) 

Nästa anhalt blev Oxelösund där vi provianterade.

(null)
Här gick det lite trögt…

(null)
Oxelösund 

Vädret var ok, vinden svag och låg på från rätt håll så vi bestämde oss för att ta oss över det oberäkneliga Bråviken, men under färden började det blåsa och när vi kommit över började det regna.

(null)

Vi la till vid en kobbe tills det slutat regna, sen letade vi natthamn. Den fann vi vid Ormöarna. Här har maken och och svärsonen hittat något vi tror kan vara salmbär.  

(null)
De kallas även blåhallon 

De hade oxå gått genom ett ljungsnår fullt av fjärilar, men när jag kom dit fanns det inte så många kvar.

(null)
Storfläckig pärlemor 

(null)
Eldsnabbvinge

(null)
Sandgräsfjäril

Lite rökt till middag - lax, räkor och makrill. Vi gick upp på land för att se solnedgången men solen försvann i ett moln.

(null)
(null)

Nu har vi fördrivit tiden en stund med spelet "idiotkunskap". Diskussionerna om dess facit ger rätt eller fel svar har gått höga 😂

🛥 Godnatt världen 🦋

(null)










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0