Natthamn 5: Lilla Tväsäck

Vår ursprungliga plan var att ta oss till Västervik, byta besättning och tuffa hemåt igen, men imorse ändrade vi planer. Bamse har behövt gå ut och kissa varje natt vilket maken fått ta själv då min värk gör landstigningarna för svåra med hund. Det har rått en viss osäkerhet kring om son och sonson kan komma ner till Västervik och om de inte kommer är frågan hur jag klarar hoppilandkalle-sysslan på hemvägen. Vi beslöt helt enkelt att låta Valdemarsvik, denna fantastiskt fina tätort, bli vändpunkten på vår resa och styra kosan norrut igen. Planen är fortfarande att vara ute på sjön lika länge, bara närmre hemma.

Dagen började med att maken knallade iväg till BoList för att köpa ett gångjärn. Gångjärnet på bordet släppte igår och vi behöver hela bordet när vi är fyra. Jag gick långpromenad med hundarna, hela hamnen runt (ca 4 km)
Strandpromenaden 
i Valdemarsvik, på land
längs vattenvägen 

(null)

(null)

(null)

(null)

Maken och dottern gick och köpte nybakade frallor till frukost och medan kaffet kokade upp matade vi hungriga änder på badbryggan.

(null)

Ungdomarna gick och handlade, både risotto till middag och mask för mete. Medan vi väntade på dem ringde jag mamma och maken kom med glass.

(null)

(null)
Powernap 

Så tuffade vi norrut. Efter några timmar hittade vi en fantastiskt fin liten kobbe och här stannar vi inatt. Ungdomarna har lagat en jättegod svamprisotto, jag har diskat, vi har njutit en vacker solnedgång och nu är ungdomarna uppe och metar.

(null)     
🦋 Godnatt världen 🦋

(null)

(null)









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0