Goi Cuon đŸ«”

Har haft ont hela dagen efter fallet igÄr och min handarbetslampa drog jag i golvet igÄrkvÀll sÄ den pajade, sÄ jag bestÀmde mig för att inte göra nÄgonting utöver det nödvÀndiga idag. Halkade till pÄ samma flÀck som igÄr pÄ första hundpromenaden sÄ de efterföljande promenaderna gick jag inÄt byn. DÀr Àr det bra halkbekÀmpat nu.

Andra dagen i vietnamesiska veckan och jag gjorde  Goi Cuon. Det Ă€r verkligen jĂ€ttekul med temavecka! Och gott! Jag följde ett recept frĂ„n tv-programmet Strömsö, men jag fick inte till det riktigt. Risbladen Ă€r svĂ„ra att jobba med och thaibasilika ersatte jag med koriander och mynta. Alltid saknas det nĂ„t 😅 men smaken var det inget fel pĂ„. 
 
Ser ut som nÄt som kommit ut i fosterhinnorna typ...
 
SÄ hÀr blev min variant:
1 liten riven morot
1 nÀve grovt skurna jÀtterÀkor hastigt stekta i salt och peppar
1 nÀve grovhackade saltade rostade cashewnötter 
1 salladslök
koriander och mynta
1/2 tsk honung
1 vitlöksklyfta
2 tsk fisksÄs 
pressa lime över och blanda.
4 risblad (blötlÀggs en liten stund)
LÀgg ca 2 msk fyllning pÄ varje ark och rulla ihop. LÄt stÄ kallt en stund. 
 
TĂ€nkte det kunde vara gott med nĂ„n sĂ„s till men det hade jag inte planerat, sĂ„ jag vevade ihop jordnötssmör med lite grĂ€dde, lite kokosolja, ett skvĂ€tt lime, salt och chili. Det blev en blek men god jordnötssĂ„s đŸ„œÂ 
 
Men det var verkligen skitgott 😋

Gick sistanaden före Lyckoviken. Planerar en tidig sÀnggÄng ...

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0