Vietnamesisk glasnudelsallad 🥗

Dagen började himlans bra. Vaknade i princip utan värk efter en god natts sömn. De senaste dagarnas vurpa och övriga halkövningar verkar ha läkt. Solen sken. Bananbröd a la Hawaii med jordnötssmör till frukost. Vad kan gå fel efter det, lixom?
 
 
När jag skulle gå morgonpromenaden ropade grannen. Och ja, jag ville gärna gå tillsammans men nej, jag ville inte gå skogsvägen. Vi pratade halkbekämpning och broddar i nån minut, sen gick hennes man hem och hon följde mig på lilla rundan genom byn. Ingen halka, sååå skönt! Vi bestämde längre promenaden genom byn till eftermiddagen... och jag blev så otroligt rörd när hon då kom med nya broddar till mig. Mina är ju rätt slitna efter ett par års användning och när jag var på apoteket sist så var de slutsålda... Den längre promenaden genom "byn" blev superhärlig i solen. Mellan promenaderna jobbade jag med "projektet". 

Middag skulle blivit pho bo, men jag hade slut på böngroddar så det skulle maken köpa på hemvägen så vi kan göra pho bo imorgon. Idag blandade jag två olika recept på vietnamesisk nudelsallad nudelsallad 

Min variant:
100gr-förpackning glasnudlar 
2 nävar jätteräkor som jag marinerade i
salt, peppar, mynta, chili och mycket koriander
1 riven morot och ung. lika mycket vitkål (fick ersätta rödkål)
100-150gr aioli
litet isbergssalladshuvud
2 msk fisksås
1/2 lime klämd över röran (maken gillar inte lime, jag kan ha det flerdubbla)
1 liten skvätt vinäger (jag hade äppelcidervinäger hemma)
4 msk sesamfrön som jag snabbt rostade i stekpanna
Det var dock svårt att få ihop det så jag körde ner saxen och klippte sönder nudlarna och allt annat som kom i vägen i byttan. 
Detta serverade jag i några blad hjärtsallad.
 
 
Himmel och morotsvåfflor så gott det vietnamesiska köket är! Hett tips är att göra "rörorna" dan innan så de hinner gotta ihop sig ordentligt! 

Mitt i maten fick maken larm och gav sig iväg. Jag dukade av, tog ut hundarna och broderade på en ny idé på en disktrasa. Den behöver mogna något...  I övrigt har jag slötittat på tv. När maken kom hem blev det semla.
 
 
Gubben sover nu sen ett par timmar. Antar att jag borde ta ut hundarna på sistanaden... typ nu?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0