Vietnamesisk vecka 🍝 Banh Xeo

Jag hatar is! Hatar, hatar, hatar! Men vad hjĂ€lper det? Snöfallet Ă€r sĂ„ vackert đŸ€© men sĂ„ förrĂ€diskt đŸ€Ź Stegen pĂ„ stegrĂ€knaren maxas och det ser ut som jag gĂ„r lika lĂ„ngt som vanligt, men sanningen Ă€r att jag gĂ„r myrsteg med böjda knĂ€n. ÄndĂ„ hĂ€nde det. Trots broddar och myrsteg. PĂ„ vĂ€g hem frĂ„n andranaden halkade jag, lyckades parera sĂ„ jag inte gick ner i split utan lyckades lĂ€gga mig platt pĂ„ magen. LĂ„g nĂ„gra sekunder och tuggade snö medan jag ilsket slog knytnĂ€ven i marken. Jag var sĂ„ arg! Men som sagt, vad hjĂ€lper det? Inte ett skit! Jag tog mig mörbultad men oskadd hem sista biten. 

 
Hundarna tycker att det Ă€r helt fantastiskt och nĂ€r jag slĂ€ppte dem pĂ„ gĂ€rdet sĂ„ de skulle fĂ„ lite motion var lyckan fullĂ€ndad. DĂ€r kan de ju dessutom grĂ€va efter sork och bli jĂ€tteskitiga innan den grĂ€lande mamman hinner fram och man mĂ„ste fly sorkhĂ„let. JĂ€tteskoj đŸ€Ł Jo jag tycker faktiskt oxĂ„ det för de har verkligen sĂ„ roligt 😍 Och de halkar oxĂ„ men de har ju inget avstĂ„nd ner till marken, liksom. 

Spel för gallerierna... Ă€r inte glad alls. ÄndĂ„ tog jag selfien före fallet 😡
 
Tack och lov finns det saker att glÀdjas Ät pÄ riktigt! Jag och mina döttrar har en chatt pÄ Whatsup dÀr vi dryftar ditten och datten. För ett tag sen föreslog yngsta att vi skulle ha temaveckor i matlagning en gÄng i mÄnaden. JÀttekul idé! Inga krav, inga mÄsten, bara inspiration, man fÄr vÀlja om man vill vara med eller inte, en dag eller sju dagar... IgÄr ringde yngsta och frÄgade om vi skulle köra vietnamesiskt. Jag har noll koll pÄ det vietnamesiska köket sÄ det blir ju perfekt, tÀnkte jag. Googlade och fann att det vietnamesiska köket ska vara det hÀlsosammaste. Hittade nÄgra rÀtter att starta veckan med, sen fÄr vi se hur det slutar.
 
 
SÄ efter morgonsysslorna Äkte jag och handlade vietnamesian style. 

Idag blev det Banh xeo... och jag blir sÄ trött pÄ alla recept i gr. Jag har ju ingen vÄg! SÄ vÄr banh xeo blev sÄ hÀr:

Pannkaka

3 dl rismjöl

0,5 tsk socker

0,5 tsk salt

0,5 tsk gurkmeja

2,5 dl kokosgrÀdde

2 msk olivolja 

Rör ihop och lÄt vila minst 10 min

Fyllning 

1 msk olivolja

2 st vitlöksklyftor 

2 st schalottenlök 

2 msk fisksÄs

1 nÀve grovt skurna wannemei jÀtterÀkor

200gr surimi 

I frp (180gr) böngroddar 

Vitlöken och schalottenlöken pressade jag i  vitlökpressen och sen stekte jag ihop fyllningen innnan jag stekte pannkakorna och fyllde dem med fyllningen. SÅ GOTT!

 

 
Ser fram emot morgondagens middag... som jag inte 100% bestÀmt vad det blir Àn...
 
Parallellt bakade jag ett bananbröd pĂ„ den övermogna bananen vi hade kvar och de övermogna bananer jag tidigare fryst in. IgĂ„r sĂ„g vi Gordon Ramsey pĂ„ Hawaii och han sa att han Ă€r uppfödd pĂ„ bananbröd. Klart man mĂ„ste prova 🍌🍞 Ser fram emot morgondagens frukost - bananbröd med jordnötssmör - vilket tydligen ska vara gott 😋
 
Stillsam kvÀll vid tvn. Inte ens broderiet kom fram...

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0