Via Vingåker

Vi avslutade kvällen igår med att gå en längre promenad längs Göta kanal. Jag får lust att tillbringa nån vecka på cykel längs kanalen. Cykelvägarna är jättefina och ringlar fram precis invid vattnet.
 
 
Vi började dagen på samma sätt som vi slutade gårdagen, med en promenad längs Göta kanal fast åt andra hållet. Vi gick in till Borensberg och gick över bron, sen gick vi längs kanalen bort till sjön Boren.
 
Sjön Boren
 
Vår husbil längs kanalen
 
Nån timme efter frukost åkte vi hemåt. Men vi började med att stanna i Kungs Norrby, en av Göta Kanals två akvedukter.
 
Nu kör vi under Göta kanal 🙏
 
Ser ni vägen? Vattenvägen går alltså över bilvägen 😃 Inte helt vanligt, men desto häftigare 😁
 
Nästa stopp blev Vingåker där maken köpte kaffebröd på Ica, sen åkte vi vidare för att hitta någonstans att fika. Vi körde förbi en skylt som det stod Kalkbrottsutsikten och den fick oss att vända. Det var det värt!
 
 
En vacker utsikt över kalkbrottet och så lite oväntad konst på det. Både sten som var varsamt ristade till olika figurer...
 
 
... och femton målade linbanevagnar.
 
 
25 miljoner ton kalksten fraktades i linbanans 750 vagnar mellan Forsby och Köping under åren 1941-1997. Produktionens topp var 1968, sen minskade den och upphörde med åren pga minskad efterfrågan av kalksten. Därefter användes vagnarna till att frakta bland annat djurfoder och sjökalk i.

Nova ringde och berättade att hon hade tappat en tand 🦷... men råkar svälja den 😫 Hon skulle skriva brev till tandfen och berätta vad som hänt 🧚‍♀️ ... och vet ni va! Jag såg på Instagram att tandfen gett henne en guldpeng trots att tanden låg i magen! Vilken tur 😅 
 
 
En dryg timme senare var vi hemma igen. Jag har plockat ur husbilen och vattnat alla blommor ute och inne, maken har tvättat husbilen från insekter och klippt gräset. Efter uppvärmda rester har vi bara suttit och jäst i värmen. Jag hade ett digitalt läkarbesök med sköldkörtelkliniken kl 21.00 och får nu gå vidare och ansöka om licens på NDT.
 
Efter Harry Potter och halvblodsprinsen gick jag ut med hundarna. Om man bortser från myggen var det skönt ute, inomhus är det bastuvarmt 💦 
 
🔥 Sov gott världen 🔥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0