Söndag (saffrans-risotto)

Idiot! När ska man sluta vara idiot! Denna vecka har jag bara blivit tröttare och tröttare. Idag på morgonen grät jag och frågade Janne om han trodde att jag blivit smittad av corona förra helgen? Nej det trodde han inte! När jag legat i sängen en stund och känt mig ledsen slog det mig! Allergitabletterna!!! Jag började med allergitabletter i måndags när ögonen rann och kliade nåt vansinnigt. Jag kollade FASS. Knäppt! Det står att man inte ska bli trött av den, ändå är både trötthet och dåsighet vanliga biverkningar. Det förklarar den senaste veckans morgnars baksmällakänsla som lättat framåt kvällen. Jag har tidigare år inte fått biverkningar av dem men sånt kan ju ändras.
 
Medan jag frusit och tagit det lugnt har maken tagit hundpromenaderna och eldat i tunnan för min skull. Framåt eftermiddagen lagade jag korv stroganoff till imorgon. Jag använde en del av såsen från köttbollarna igår, det blev mycket sås och den var så god. Kokade spaghetti och gjorde matlåda åt maken, skalade räkor och delade resten av ostbåge-kladdkakan. Hälften tar jag med till föräldrarna imorgon och hälften får maken ta till jobbet. Sen gjorde jag middag. Risotto med saffran, räkor och sockerärter 🍚 🦐 
 
 
Saffrans-risotton var helt ok. Jag skulle inte tagit dubbel mängd saffran bara, men när jag gör saffransrätter tycker jag alltid att det smakar för lite. Men inte denna gång.
 
 
Vi har badat 1,5 timme ungefär. Nu är hundarna rastade, Tunna Blå Linjen och Killing Eve sedda. Sängtajm 🛌‼️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0