På besök i Valdemarsvik

Bamse väckte oss vid sjutiden på lördagsmorgonen och då ville bägge hundarna gå på promenad, maken gick.När de kom in igen kunde jag inte somna om, så jag satte mig i förarsätet och började jobba med artiklarna som ska in i nästa nr av föreningstidningen Stadkanten.

(null)

Ragnar hjälpte till förstås och utanför kunde vi beskåda hur folk anlände sina mastlösa båtar och puttrade iväg i dem. Dax för båtupptagning, förmodar jag.

Det blev typ en dag i husbilen med promenader runt i Valdemarsvik.

(null)

(null)
En laxtrappa, tror vi. Eller fisk-trappa 🐠 

(null)

I kvarnen som byggdes för tvåhundra år sen håller numera hembygdsföreningen till. En kvarn och en såg har funnits där ännu tidigare, från 1600-talet. 

Framåt kvällen åt vi thairesterna från i fredags och delade en flaska vin. Kvällen spenderade jag i framsätet med knyppeldynan medan regnet smattrade mot taket 😍

(null)

Den stolta fjällskivlingen blev inte som jag tänkt, men precis som med första bokmärket så vet jag nu hur jag ska göra nästa. Det är på felen man lär sig. Jag tror jag ska göra hatten vit och foten grå nästa gång…

(null)

(null)
I förra bokmärket såg jag att flugsvampen måste ha vita pärlor i hatten, Karl Johan fick en bulligare hatt och blodriskan en plattare.

Idag sov vi länge innan vi packade ihop oss efter frukost och sa adjö till ett regnigt Valdemarsvik.

(null)

(null)

Det blev en snabb middag på korv och ägg innan jag åkte iväg till knyppelkursen. Oj, så kul det är! Från en helt nybörjare till de som knypplar avancerade spetsar. 

Ikväll har jag fått slagits med datorn. Efter 45 minuter startade jag om den och efter 1,5 timme hade den tuggat igenom en massa uppdateringar, sen kunde jag skriva klart mina artiklar och skicka iväg dem. Jösses vad trött jag är!

Zzz 💤 zZz 💤 zzZ



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0