Ställplats: Westerqwarn

Det snöade imorse, eller snarare haglade. Aprilvädret är här på riktigt. Vi trotsade skitvädret och åkte ändå. Hur ofta är vi lediga tillsammans en fredag - lördag - söndag?

(null)

Vi stannade på ett par ställen på vägen och handlade förnödenheter. Efter ett par timmar svängde vi in på Westerqwarns ställplatser i Strömsholm och letade rätt på den plats vi bokat. Sen var det dax för vovvenad. Vi gick upp på åsen som löper längs vägen till qwarnen. Som jag misstänkte var det gravplatser längs hela åsen, men jag hittar ingen info om den. Förmodligen hänger den ihop med Hornsåsens gravfält som oxå är belägen på en ås, men ett par km härifrån. Jag utgår ifrån att det är det samma ås, men den har blivit delvis bortgrävd under århundradena… men hursomhelst var det en mäktig känsla att gå där uppe.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi vände då vi såg de mörkgrå molnen som närmade sig snabbt, men vi hann inte tillbaka på långa vägar. Tack och lov var det hagel och inte regn som kom ned.

Vi fortsatte gå runt qwarnen och wärdshuset vädret till trots. Det var ju inte blött, snarare lite häftigt att bli piskad av haglet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lagom till vi skulle gå och värma våra matlådor öppnade wärdshuset. Det må bära eller brista, men vi köpte pizza 🍕 Jag har inte ätit något från de fyra sädesslagen sen augusti. Det har gått bra, men idag tog frestelsen över. Det kan låta fånigt, men kriget i Ukraina har fått mig att tänka i banor som att "imorgon kan det vara försent". Om jag blir dålig imorgon får jag hålla mig i husbilen, om jag inte blir dålig ska vi gå flera promenader tillsammans 🐾👣👣🐾 Det blir liksom bra hursomhelst. Promenera eller läsa och handarbeta 📖 🧶 Win-win ✌️

(null)
Laxromspizza

Efter middan tog vi siesta. Ragnar har hånglat upp min hand, i övrigt har jag läst om fornlämningar på Kjula-åsen, om Ansgar och Birka och Helgö medan make och hundar dragit timmerstockar 🪵 

(null)

(null)

Klockan har inte slagit nio än, men maken är ute sistanaden med grabbarna och jag har krupit ner mellan lakanen. 

❄️ Det kostar att ligga på topp 😎








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0