Hemlängtan?

Jamen både och. Det är härligt med semester och Thailand är fantastiskt, men imorse var jag less på både värmen och turister. Vaknade tidigt, vi har ändå sovit minst 10 timmar varje natt, och när jag inte kunde somna om gick jag ut på balkongen. Det var mäktigt. Helt tomt på människor, men svalor i mängd. Dels fångade de insekter, dels drack de ur poolen i flykten. Ett flertal Common Myna, eller thailändsk skata som jag kallat den, spatserade runt och sjöng sina serenader och från djungeln hördes andra fåglar. När personalen började röra sig runt poolen med sopborstar och annat lugnade fåglarna ner sig. Jag tog fram boken och klockan sju kom de första turisterna simmandes från en av poolens "armar" som sträcker sig runt hotellområdet 🕖  Men hur paradislikt det än må vara så finns minst en vakt på stranden dygnet runt. Tror de är fler på natten. Allt är öppet så en hugad tjuv kan bara promenera rätt in om så skulle vara 🥷 Människor här är så vänliga och gästfria att man helt sänker garden, men vi upptäckte igår att det finns kameror på varje våningsplan, en precis utanför vår dörr. Nån av de första kvällarna när vi lagt oss var det någon som bankade på vår dörr men innan jag hunnit få på mig en klänning och öppnat dörren hörde jag personen springa därifrån. Jag har tänkt att det var en granne som ville nåt och jag inte var tillräckligt snabb, men vad vet man?

(null)

Maken kom upp strax före åtta, då gick vi till frukosten och sen poolen 💦 Först var det mysigt men framåt eftermiddagen var jag spy-less. Det började kännas så tradigt att ligga vid poolen och glo på turister. Började störa mig på skitsaker som den äldre damen som envisas med att plaskande simma ryggsim precis nedanför min solstol så det stänker på min bok, men värst är alla dessa kvinnor som bara har en liten trekant i ryggslutet och springer med hela röven bar. Nå, så länge dessa nakna skinkor dallrar runt är det väl en sak, men när de sätter sig på stolar och poolkanter 🤮

(null)
Sååå lååånngsssaaaammmmtttt  🐌 

Maken förbarmade sig över sin surpuppa så gick vi promenad. Han är fortfarande inte bra så vi törs inte ta oss iväg på utflykt, men nu gick vi över flodfåran och in till byn med sikte på apoteket. Thailändarna brukar ha bra grejer och vi kom hem med både magmedicin och antibiotika. En långvarig magåkomma kan bli bakteriell. 

(null)
Påminner om amaryllis 

Vi gick under träden in till byn men hemåt gick vi på stranden. Värmen blev tryckande och det blev alldeles för mycket med alla dofter längs vägen - bensin, seafood, pancakes, frukt och både med tanke på hans mage och ovädret som var på ingång ville jag över vattnet igen innan det brakade löst och när vi vadat över kändes som ett bra beslut.

(null)
Crab-, paw- and footprints

(null)
Maken i horisonten

(null)
Förberedda på flod

(null)
Vadstället. Tidvattnet var som högst och var muff-högt på mig… men vad gör det? Man fryser inte på Phuket och man torkar fort.

Vi slog oss ner på stället invid flodfåran och såg hur ovädret närmade sig.

(null)

(null)

(null)

Strax fick vi gå upp i baren och sätta oss för vinden kom och ösregnet strax efter. Baren är en båt som han byggt in under tak. Öht är hela stället fullt av fantasi - båtbaren och den lilla hyttan vi satt i i förrgår när det regnade. 

(null)

(null)
Fried rice i pineapple with shrimp 🦐

(null)
Stir-fry cashewnut with shrimp 🦐

Jag satt och pratade med en holländare som bott på Phuket i 25 år med sin thailändska fru. Så småningom kom ägaren upp oxå i ösregnet och så kom ägarinnan med den 1-årige sonen. Han ville inte till pappa utan skulle sitta hos holländaren. Men när regnet upphört hade vi oxå ätit klart, klättrade ner, betalade och gick hem.

Ikväll har det kommit ytterligare en skur men blixt och dunder om än inte lika kraftig som den första. Vi har oxå sett ett par killar som jonglerat med eld på stranden. Vi satt kvar på balkongen så jag skippade fotandet eftersom det var en bit bort. 

Jamen det blev ju nåt bra av den här dagen oxå, hälsar hon med lyxproblem 😄








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0