Holländar’n

(null)

Efter vad jag förstod av samtalet med det svenska paret igårkväll är holländar’n något av ett unikum härnere. Han är otroligt sällskaplig och trevlig och har kommit och pratat med oss ett par gånger under vår vistelse här, men vad han jobbar med har jag inte blivit klok på. Han har berättat att han levererat till Luleå, att Öresundsbron är fantastisk och att han bor på Phuket med sin thailändska fru sen 25 år tillbaka. Nån månad om året åker han till Holland och jobbar, ibland med och ibland utan fru, sen kommer han tillbaka. Det vi fick veta igår är att han utför leveranser åt nåt företag när de vill leverera sitt gods säkert och han idag fyller 81 år! Igår blev vi bjudna till festen och idag gick vi dit.

(null)

Vi fick sitta i den lilla kupén/holken idag igen. Det regnade och restaurangägaren var nog inte helt på det klara med att hans fru bjudit oss till festen så han log och visade upp oss på "VIP", men vi tänkte att vi tar det som det kommer. Strax kom frun med grillade korvar, spett, kyckling satay och vårrullar. 

(null)

När vi ätit oss klotrunda frågade hon if we want to join och det ville vi. Kändes lite fånigt att sitte uppe i "holken" och titta på. 

(null)

(null)

Vi gick ner till bordet där holländar’n satt, men även belgare och thailändare. Vi grattade honom och blev kvar nån dryg timme. Det pratades mest holländska och thai, men det var en trevlig samvaro ändå. Sen kom nytt folk så vi tackade för oss och överlät våra platser till de nya gästerna, lovade att komma tillbaka imorgon och betala, sen gick vi hem till balkongen.

I övrigt idag har vi bara legat vid poolen och badat, läst och "solat". Det har varit molnigt så det har varit behagliga temperaturer.

(null)
Vattengympa 💦 Jag höll takten med fötterna 👣 

(null)

Som vanligt avslutar vi även denna dag med att spana från balkongen. Det har firats Fathers Day på restaurangen och personalen är lite underligt klädda. Rutiga skjortor i massor av färger och fyrfärgade byxor med två olika färger på vardera ben bak och två andra färger på vardera ben fram. Endast den söta tjejen med adamsäpple och basröst är iklädd en liten klänning med vid kjol och har blommor i håret. Det kastas pil, tutas i tutor och är allmänt uppsluppet därnere medan vi smälter BBQn häruppe.

🌏 Godnatt Moder Jord 🌍



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0