Phuket runt på sex timmar

Idag har vi haft en händelserik dag och ikväll är vi trötta. Magmedicin ska man köpa i Thailand för idag var maken bra igen, så efter frukost frågade han om vi inte skulle ta den där rundturen vi pratat om. Sagt och gjort, vi gick upp till receptionen och beställde en taxi, 10 minuter senare var vi iväg. Äntligen lite action 😄

 
(null)

Vi bad att få åka kustvägen ner till Phukets sydligaste udde och sen hemåt via Big Buddha och Big Temple. Vi stannade först på Nai Thon Beach och sen på Layan Beach, men där insåg vi att om han skulle stanna på varenda beach skulle vi få hålla på lääänge.

(null)

(null)
Nai Thon beach

(null)

(null)
Layan beach 

Vi bad honom stanna nästa gång på Kamala beach och sen Patong.

(null)

(null)

(null)
Tsunamimonumentet vid Kamala beach 

På Patong gick det inte att stanna. Trafiken var helt sjuk och vi stod i köer överallt. Vi bad honom skippa att stanna, så vi åkte och tankade bilen och lättade våra blåsor, sen fortsatte vi mot Laem Phrom Thep, Phukets sydligaste udde. 

(null)
Men va???

På vägen dit hojtade både maken och jag till för vi körde förbi  Phuket Palace, hotellet vi bodde på för 20 år sen. Då låg det som sista byggnad söderut på Patong, nu hade mängder av olika byggnadskomplex ploppat upp runt om.

Efter all trafikstockning var det skönt att få gå en stund på Phrom Thep.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så vände vi norrut igen, först Big Buddha, en jätte-Buddha de byggt på ett berg nära Phuket Town.

(null)

(null)

(null)

(null)
Den började byggas 2004 och de bygger på den än

(null)
Vi måste pussas lite, det är ju vår pärlbröllopsresa! Buddha tittar på 👀 

(null)
Det är Phukets högsta "byggnad" och den syns på långt håll

Nästa och sista anhalt blev Wat Chalong, stora templet. Det var flera tempel så först fattade vi inte vilket det var. Jag gick in i det första och upp i klocktornet.

(null)

(null)

(null)

När jag kom ner igen såg vi det stora templet i tre våningar. 

(null)

(null)
Lotusen högst upp i templet

(null)

(null)
Big Buddha syns uppe på berget ungefär mitt i bild

(null)
Krama inte the Buddha‼️

(null)
Hallåååå, titta på mig 🙋‍♀️ 

Klockan var nästan halv fem när vi kom ut igen och vi var mätta på intryck, nu ville vi hem. Mycket trafik men vi kom hem tillslut, bytte snabbt om till badkläder och tog ett dopp i poolen men fortsatte ut på beachen och gick ut i det salta långgrunda Andaman Sea. De höll på att fira för ett bröllop på stranden och vi fnissade lite åt att få vara med på bröllopsfotot iförda våra badkläder 😅 Vi duschade av oss saltvattnet och plaskade en stund till i poolen. Efter en riktig dusch gick vi iväg och åt på stranden och nu lite balkonghäng. Vi kommer nog att somna ovaggade 🥱

(null)
Vovvsingen har hittat en bra plats  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0