Husbilslogg 2: Läckö slott, Lidköping

Förutom de två timmar jag sov igårkväll sov jag 12 till. Hade en jättekonstig dröm. Av nån anledning skulle jag gå ut och äta lunch nånstans och de hade gömt sina tallrikar plus att de serverade bara panerad potatis 🥔 När jag gick därifrån såg jag flera sädesärlor med röda inslag, sen en hel familj med vanlig hackspett och sädesärlor blandat och insåg att de fått ungar ihop 🐧 En kvinna hade en sädesärla med rött bröst på sitt huvud som jag fick fota, sen erbjöd hon mig att prenumerera på ett nyhetsbrev där de skulle följa denna udda fågelfamilj 📸 Jag såg att klockan blivit fyra minuter över tre och jag måste skynda mig till en tenta kl 3 men måste först via vår båt och byta kläder 🕒 Där var allt huller och buller och jag var tvungen att gå på ett utedass 🚽 … där någon stod och pissade utanför så mina fötter blev blöta av pisset, men när jag kom ut kunde jag trampa runt i snö som höll på att smälta bort ⛄️ Jag gick tillbaka till båten men kläderna hade blivit blytunga så jag tänkte att jag kanske kunde springa barfota 🦶 i linne och trosor det skulle kanske ingen tänka på? 🤔 … men så såg jag att klockan blivit kvart i fyra och jag skulle förmodligen inte bli insläppt i tentasalen ✍️ Då började jag leta efter lärarens telefonnummer bland olika papper för att be om en omtenta, men hittade det inte. Där vaknade jag… alltså var börjar man tolka detta virrvarr?

Hursomhelst hade jag jätteont i ryggen när jag vaknade så jag tog två Alvedon och gick morgonpromenaden i regnet för att mjuka upp den. Det lättade något. 

(null)
Ingen ville bada imorse 😄 (Sundörns camping)

Efter frukost körde vi vidare i regnet mot Läckö slott. Vi stannade till vid Spikens fiskehamn och köpte rökt lax och rökt sik. Det ösregnade hela vägen, även när vi kom fram, men vi har hamnat på ett kanonställe. Mysigt på alla sätt, med en liten camping i skogen, välordnat med spår, Natturum osv.

(null)

Vi gick en promenad i omgivningarna när regnet börjat avta. Så fint!
 
Tinnar och torn
Historiens vingslag på
udde i Vänern
 
(null)

(null)

(null)

Det var biskop Brynolf som lät anlägga en borg på udden i slutet av 1200-talet. Borgen tillhörde sen biskoparna från Skara till Gustav Vasa införde Luthers lära på 1500-talet och tog den katolska kyrkans skatter till kronan. På 1600-talet fick slottet sitt nuvarande utseende och i drygt 100 år har det varit en turistattraktion. Numera drivs verksamheten av en stiftelse.

(null)
Till middag blev det Spikens rökta lax och hemmagjorda potatissallad innehållandes ärtor! Det var gott.

Efter maten satte jag mig att skriva artiklar till nästa nr av föreningstidningen. Fyra stycken blev klara och ivägskickade till de som ska läsa igenom dem. De handlar om en knypplad garderob, återbruk - knypplade smycken samt de båda kurser jag gick i somras. De jag har kvar att skriva är om nationaldagsknypplingen vid Görvälns slott och mitt besök i Mikaelikyrkan där en del av Birgitta Rudeskogs knypplade verk finns.

Sen gick vi kvällspromenad i skymningen. Så fint här är!

(null)
Vi såg massor av smågrodor 🐸

(null)

(null)

Imorgon ska det inte regna, men blåsa. Vi får se om vi kan vara kvar en natt till 🫶

🏰 Godnatt världen 🌲 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0