Husbilslogg 7: Hyltena, Jönköping

Rubriken ger ingen hint om vad vi gjort idag, men min vana trogen skriver jag övernattningsstället i rubriken. Vi har haft en underbar dag, fast inte i Hyltena då, här står vi på en grusplan bakom Circle K och ett lastbilshägn av nåt slag. I skogsdungen bakom oss fick vi kryssa mellan högar av skithuspapper och picknick-avfall när vi var ut en sväng med hundarna. Platsen hade kunnat vara hur fin som helst då det finns både toaletter och stora sopkärl, men människor kan vara bra äckliga ibland. Nåväl, detta är bara en övernattning på väg mot nya mål och ställplatsen är billig.

Nu släpper jag gnället och övergår till att berätta om vår superhärliga dag med knyppelkompisen vid Mjörn 💝 

Maken och jag gick morgonpromenaden tillsammans i området. Sen tog vi ett morgondopp i ett 20-gradigt Mjörn…

(null)

… och fick en härlig frukost med hemvärpta ägg och hembakta frallor.

(null)

(null)

Höga berg, grytor

och vattenfyllda dalar

Vandring i istid


Sen åkte vi ut på äventyr. Vi stannade vid en parkering nära Brudsängen, sprang över vägen och fick plocka på oss varsin pinne, sen gick vi längs en stig och fick klättra igenom en springa i berget.

(null)

(null)
Lite förlossningskänsla? 

När vi kommit igenom springan fick vi ställa ifrån oss våra pinnar så de stöttade berget, och det var många före oss som gjort detsamma.

(null)

(null)

(null)

Vi fortsatte ner till Brudsängen och fick höra de båda sägnerna, den om jätten som kastats i sjön från stupet och om paret som hade sin brudsäng utan att vara gifta och sen kastade sig ner från klipporna. 
Läs om dem —> här <—

(null)

(null)

(null)

Vi gick tillbaka till bilen och körde runt för att komma till andra sidan stupet och se jättegrytorna från istiden och soldattorpet från 1800-talet. Det vi missade var minnesstenen från 7-årskriget men det gör inget, nu har vi ju en anledning att komma tillbaka 😉

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)
Olika jättegrytor

(null)
Soldattorpet, 1800-tal

Till sist åkte vi till Brobacka kaffestuga och åt sommarvåfflor 😋

(null)

(null)
Sommarvåfflor med lemoncurd, jordgubbar och maräng 🍓 

En helt fantastisk dag som har växlat mellan istid och solpaneler, knyppling och film/pod-tips.

(null)
Sara säger hejdå till Ragnar

Så körde vi hem min knyppelvän och hämtade Ragnar som fått sällskapa med hönsen i hönshuset och satte kursen på Småland. De första ställplatserna jag ringde var vid gästhamnar men de var fullbokade, så fick vi tag på denna i Hyltena söder om Jönköping. Den duger gott och väl, även om jag sörjer människans oaktsamhet om miljön. 

(null)
Ragnar tyckte det var så skönt att få komma ut på riktigt en stund. Sista stunden i bilen blev väldigt skränig.

Jag har diskat och krupit ner. Lyssnar på lastbilarna som kommer och går. Maken borde komma in med hundarna närsomhelst.

(null)

☕️ Godnatt världen 💦






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0