Husbilslogg 8: Sandviks camping, Degerhamn

Vaknade med ett ryck imorse! Någon tog i dörren 😱 Men det var make och hundar. Jag hade inte vaknat när de gick ut, de hade varit ute en halvtimme. Vi släppte ut Ragnar och jag började laga frukost, en frukost innehållande de goda äggen vi fått av min knyppelkompis 😋

(null)

(null)
Tre dagars frukostgott 💝

Vi gitta och styrde kosan österut. Efter ungefär en timme körde vi in in Smålands Anneberg. Vi körde genom Anneberg ut till Arakullen (eller Orrekullen?) där mormor visade mig skrevan i berget för länge sen. Om man tvättade sig i regnvattnet i skrevan botade man vårtor. Det var inhägnat för djur nu så jag kunde inte gå dit. Vi körde långsamt förbi disponentens hus vilken hade stor respekt i byn, sen stannade vi till vid Knåpet. Vi vet inte vem som bor där nu.

(null)

(null)

I Knåpet bodde min mormorsmor och mormorsfar. De fick nio barn så här föddes min mormor. När jag var 17 år visade hon mig runt och visade mig var alla hennes barndomsberättelser ägt rum. Efter det har jag bara varit där på begravningar av fyra av hennes systrar som återvände dit på ålderns höst.

(null)
Solberga kyrka

Vi fortsatte till Norra Solberga kyrka där mormor konfirmerades. Jag gick runt en stund på gamla kyrkogården och letade efter mormorsmors och mormorsfars grav men hittade den inte. Jag gick över till nya där mormostrarna ligger.

(null)

Jag var inte alls beredd på de starka känslor som vällde upp. Tårarna sprutade och snoren rann. De var en så viktig del av min barndom när vi bodde i kapellet i Ekeby. De hade ett välrenommerat bageri där och jag var ofta hos dem. Även sen vi flyttat till Norsborg hade vi mycket kontakt, ända tills de flyttade ner till Småland igen. De var viktiga 💔

Vi fortsatte en bit innan vi stannade till vid en rastplats och sen åt vi lunch på Biltema i Vetlanda.

(null)
Två kokta med bröd och en stor mjukglass med noisett i mitten 👌

Sen fortsatte vi nonstop över till Öland och Sandviks camping, tog en promenad och drog ut markisen.

(null)

(null)

(null)
Ragnar hittade en kompis 🦜 

(null)

Slöade, lagade middag och jag diskade medan maken tog ut hundarna. När han kom tillbaks gick vi ner till stranden och tittade på solnedgången.

(null)

(null)
Solen gick ner i en skärm 😒

(null)
Nån söt svärmare. De ser ut som kolibris 😍

Vi avslutar denna dag med lite bubbel och chips 😋

(null)

(null)

🚎 Godnatt världen 🌅

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0