Sju timmar vid poolen

Inte ett moln på himlen. Över 30 grader. Vi har hållit oss nära vatten. Havet är underbart men vansinnigt salt så poolen är att föredra när man behöver svalka. 

När jag skulle ta första simturen landade en av dessa otroligt vackra fjärilar framför mig. Den drack vatten från blöta fotspår. Tänkte först att det kunde vara en monark men de hör tydligen till Nord- och Sydamerika. Något namn på denna hittar jag inte på Google.

(null)

(null)

Den fina fågeln jag brukar kalla thailändsk skata, för den är så vanlig, har fått ett namn. Common Myna heter det och den sjunger vackert och mer varierat än koltrasten. 

(null)

Och de vackra gula blommorna som växer runt vår strand, och vi hittade ju en röd igår, är sannolikt strandhibiskus.

(null)

Vi har inte gjort många knop. Badat, smort in oss med +50 och solat. 

(null)

(null)
Idag hade städerskorna smyckat vårt rum med blommor

Ett drama utspelade sig bakom oss när en man, något äldre än oss, svimmade. Jag ropade "call 911" men det förstod de inte, inte heller "ambulans", med "doktor" förstod de. Jag var beredd på att utföra HLR men han andades och hade puls. Ett tysk par kom rusande och förmodligen var de sjukvårdare av något slag, så jag återvände till min solstol medan personal och hotellets sjukvård kom springande. De baddade honom i fuktiga trasor, gav honom syrgas, vatten och saft medan de viftade med brickor och handdukar för att ge svalka. Sen kom ambulansen och höll på en stund men efter 20 minuter var han så pigg att han fick hjälp att gå upp på sitt rum. Skönt att det inte var allvarligt!

(null) 

Vi låg kvar vid poolen till halv fem, sen gick vi upp och duschade 🕟 Efter en halvtimmes vila i vårt svala rum gick vi ner på stranden och åt tidig middag för vi hoppade över lunchen idag.

(null)

(null)

(null)
Yummi

(null)


På snabba ben

rusar krabban över sand 

Försvinner spårlöst


Nu sitter vi med varsin drink på balkongen och spanar. Hotellet har varit långt från fullt, men idag har det varit ovanligt tomt. Kanske kommer nya laddningar turister imorgon?


(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0