Sawadee kaa

Efter tolv timmar

landar vi i värmen

Semester

Väckarklockan ringde efter 12 timmars sömn. Det var likasåbäst att ställa alarmet tyckte vi pga jetlag och sömnbrist ✈️  Vi pallrade oss upp i regnet till en dignande frukost med sallad och frukt i överflöd. 


Efter frukost gick vi upp en trappa för att njuta utsikten i regnet. Då kom en thailändsk TUI-värd och frågade om vi var vi… och det var vi. Hon hade lämnat ett brev till oss via incheckningen men det hade vi glömt läsa 😅 Vilken tur att vi gick upp dit och inte till vår egen balkong som vi först tänkte. Vi fick info om utflykter och annat, sen gick vi ner till vår balkong och njöt av vyn.


Regnet öser ner

Vi sitter på en balkong

… och njuter


(null)
Några var ute och badade i regnet ☔️ 

När regnet nästan upphört drog vi på oss badkläderna och gick ner på stranden och ut i vattnet. Regnet upphörde medan vi gick, kanske 250 m ut i den långgrunda bukten. Sen gick vi tillbaka och njöt vid poolen.

(null)

(null)

(null)
Det har inte varit soligt idag, ändå har jag bränt mig trots solskydd +50 🌞

När vi blev hungriga gick vi och åt lunch på stället bredvid stället på stranden där vi var två gånger igår. Jättegott där oxå 😋

(null)
Räkor stirfry i sötsur sås, milde så gott!

Jag såg hur det rörde sig i sanden efter ebben och efter lunchen gick vi dit. Eremitkräftor! Och krabbor. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi fortsatte eftermiddagen vid poolen för ebben hade tagit hela havet. När solen planerade att gå ner och regnet kom gick vi upp. Vi hade en lapp under dörren att städaren inte kunnat komma in, och det gör inget, vi kom ju igår så skitigt är det inte och bädda kan vi göra själva, men den lilla rullen skithuspapper var i princip slut. Jag erbjöd mig att gå på stöldturné då maken fått ryggskott. Ut i det tilltagande regnet sprang jag upp mot matsalen, men väl inne på restroom insåg jag att jag ingenstans kunde göra av toarullen jag stulit på damernas ❤️ iklädd endast baddräkt och solklänning i ösregnet. Nöden har ingen lag tänkte jag, och för en gångs skull var jag glad för mina långa tuttar. Jag stal en rulle till i grannbåset, plattade till rullarna så gott det gick, lyfte upp brösten och la in rullarna - en under varje tutte - drog upp baddräkten och ner solklänningen. Sen sprang jag genom regnet med armarna över bröstet och händerna som i bön 🙏 "Sawadee kaa, Sawadee krap". Jag mötte givetvis halva personalstyrkan som ilade med allt som hörde till kvällens Thanksgiving-middag. De hade dukat upp så fint på stranden men var nu på väg upp och in till frukostrestaurangen för att i ilfart duka där istället, för på stranden kunde ingen sitta. När jag dyblöt kom upp till rummet såg maken frågande på mig. "Fick du inte tag på nåt?" Jag hivade upp klänningen och drog ner baddräkten en bit… och jösses vad vi skrattade. Jag var dyngsur, dasspappret var det enda som var torrt. 

Vi satte oss på balkongen, åt den goda brownin vi fått och tittade på folk som gick med paraplyer mot Thanksgiving-middagen men som blev hänvisade tillbaka.

(null)

Så småningom tog vi paraplyet och gick i hällregnet till det närmsta stället på stranden. Tredje gången nu och hon är både trevlig och maten god. Under middan såg jag en ny eremitkräfta och när jag gick iväg för att fota den lovade hon maken att hon skulle göra BBQ på den till mig imorgon 🤣

(null)
Vårrullar och stirfry räkor i sötsur sås. Igen! 😋

(null)
Vilket skal denna nästan knytnävsstora kräfta fått tag på ✊

Regnet hade upphört när vi gick hem och vi satte oss på balkongen en stund. Nu har jag matat maken med värktabletter och bäddat ner honom. Hoppas att ryggen hans är bättre imorgon 🙏🙏🙏

PS. Sawadee betyder ungefär "hej". Man säger Sawadee kaa till kvinnor och Sawadee krap till män 🙏



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0