Tvärtom

Både maken och jag skrattar åt det vi säger ibland. Inte för att det egentligen är lustigt men det blir konstigt. Tex "Vi går in och svalkar oss" eller "vi går ut i värmen". Det är så långt från vår vanliga vardagsverklighet 🙃 Och när vi gick upp till frukost imorse immade makens glasögon igen… det brukar hända när man kommer in i värmen, inte ut. Här är allt tvärtom.

Vid poolen började vi prata lite om vad man säger och hur man säger saker, om hur jag skäms lite att skriva om värmen och ledigheten när andra knogar på i kylan. Så kom vi in på mitt eviga dåliga samvete —> Jag har det för bra. Jag räcker inte till för mina nära och kära. Jag är en bluff. Varför måste jag försvara mig? Varför duger jag inte i mina egna ögon? Och varför har jag dåligt samvete för att vi har råd att åka bort på semestern? Jag har inga svar, men teorier. Hursomhelst ska jag försöka släppa det nu och försöka att bara njuta, för jag har jobbat hårt och jag är värd att få fira vårt pärlbröllop i Thailand 🌴 Ingen jag känner idag missunnar mig det ❤️ Måste lära mig att tänka tvärtom.

Under parasoll 

På stranden vid havet

njuter vi dagen


Vi låg hela förmiddagen vid poolen, badade och solade, pratade ibland. När magen började kurra gick vi till närmsta stället på stranden och åt lunch. Sen tog vi en promenad. Vi gick över den lilla strömfåran som bildas vid ebb och tittade på några gula blommor vi sett i en jättebuske. Jag trodde det var hibiskus på håll, men väl där vete 17 🌺


(null)     

(null)

(null)
Bara blommorna faller till marken

(null)
Vrid lite på dig så slipper vi skuggan, säger jag. I blomman menade jag, men bilden blev ju jätterolig!

(null)

Vi gick ut mot havet som ebben tagit.

(null)

(null)

(null)
Undrar om detta oxå är krabbor

(null)
Hotellet snett till höger

(null)
Vilka härliga mönster vågorna gör i sanden 

(null)
Samma gunga som igår

Vi gick tillbaka till poolen och fortsatte bada och jobba på solbrännan. När solen försvann bakom berget gick vi upp på vår balkong och studerade de andra hotellgästerna, duschade och tog det allmänt lugnt. 

Så gick vi ut på stranden igen och bort till stället längst bort och åt middag. Ikväll drack jag TVÅ kokosnötter. Hur ska jag klara mig när jag kommer hem???

(null)

Jag har än så länge bara ätit räkor i olika former, så även ikväll, och så har vi studerat krabborna 🦀 De sitter vid sina hål och slår med klorna mot sanden 🦀 Jag försökte smyga mig fram men de stack ner direkt 🦀 Inte kom de upp heller trots att jag stod kvar länge och väntade 🦀 De har uppenbarligen järnkoll på faror 🦀

(null)

(null)

Sen omsider gick vi hemåt. Jag hade sett blixtar åt flygplatsen till när vi satt på restaurangen, så vi gick ut på stranden som floden inte ännu intagit. Fyra röda blixtar såg vi ⚡️ Jag stod beredd med mobilen men hann inte med. Har aldrig sett röda blixtar förut ⚡️ Sen fick vi vända och gå inåt land för vattnet steg snabbt. Vilka häftiga naturfenomen vi får vara med om.

(null)

Nu sitter vi mätta och belåtna på balkongen. Strax dax att krypa ner i vårt svala rum. Apropå "tvärtom". När vi kom sänkte jag tempen till 22 grader för vi tyckte det var varmt. Nu fryser vi när vi kommer in så jag har höjt air kondition till 24 grader. Det skulle jag aldrig palla att ha inomhus hemma. Tänk vad kroppen ställer om fort. 

(null)

(null)
Städerskorna hade ställt in nya sötsaker idag 😄

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0