BĂ„tlogg 16: Finnhamn-Gunnviksviken đŸłïžâ€đŸŒˆ

Vaknade i en bĂ„t med sĂ„ mycket kondens att det regnade inne nĂ€r vi började röra pĂ„ oss💩 Jag torkade och torkade, den uppstigande solen tog den sista fukten. 

(null)

(null)

Vi gjorde en lugn förmiddag. Innan vi gav oss av tog maken och jag en promenad pÄ ön.

(null)
Paradisviken

Vi hittade en gĂ„rdsbutik och vi inhandlade kravodlad grönkĂ„l samt Ă€gg frĂ„n hönsen som sprang ute ca hundra meter bort đŸ„ŹđŸ„š

(null)

(null)

(null)

Efter promenaden lÀmnade vi Paradisviken i Finnhamn.

(null)

FÀrden gick vidare in mot Stockholm. Vi tog lunchpaus i FjÀderholmarna.

(null)
Fyra varmrökta laxar i en lax-ask 

(null)

(null)
Vi avslutade lunchen med varsin glass. Jag fick choklad och popcorn med brynt smör 🍹 

(null)

Vid Nacka Strand fick jag syn pĂ„ tvĂ„ moaier, sĂ„na dĂ€r jĂ€ttehuvuden som finns pĂ„ PĂ„skön 🗿 Jag var tvungen att googla pĂ„ dem och de ingĂ„r tydligen i en film, "the last tree" 👈 tryck pĂ„ lĂ€nken om du vill veta mer. 

(null)

(null)

Vi slussade in i Hammarbyslussen


(null)

(null)


 och slÀppte av ungdomarna i Liljeholmen.

(null)

Vi styrde kosan mot Drottningholm, men dĂ€r var sĂ„ mycket bĂ„tar att vi valde att köra vidare. Vi chansade pĂ„ Herrestaviken, eller Gunnviksviken som Ă€r det korrekta namnet. Men först stannade vi i Slagsta och tankade. Jag tog en svĂ€ng upp i skogen med hundarna och tĂ€nk, man kan lĂ€ra dig nĂ„got nytt varenda dag om man vill och Ă€r uppmĂ€rksam. Stigen jag gick var en del av nĂ„got kallat MĂ€larpromenaden. Den ser ut att bjuda pĂ„ bĂ„de en vacker vĂ€g att gĂ„ samt historia. Iallafall började den med ett tegelbruk som varit i drift frĂ„n 1600-talet till 1910. Bruket försĂ„g Stockholms malmar med byggnadsmaterial och teglet fraktades med bĂ„t till Tegelbacken i centrala Stockholm. HĂ€ftigt att fĂ„ en sĂ„n förklaring nĂ€r man gĂ„r ut en kort kissenad vid en Marina.

(null)
Det lĂ„g fullt av krossat tegel kvar dĂ€r den gamla ringugnen legat

(null)

NĂ€r jag exalterat berĂ€ttade om mitt fynd för maken visade det sig att han visste om det. Jag sĂ„g pĂ„ kartan att leran till teglet hĂ€mtades dĂ€r maken bodde under sina tonĂ„r, pĂ„ LavendelvĂ€gen i Slagsta. Inga nyheter för honom alltsÄ 

(null)
Karta frÄn 1800-talet

Det vore roligt att gÄ hela MÀlarpromenaden nÄn gÄng. NÀr jag bodde i Hallunda och jobbade pÄ vÀrmeverket i Fittja gick jag ofta till jobbet lÀngs mÀlarstigen. Jag tror det Àr samma strÀcka man gjort mer promenadvÀnlig nu. DÄ var det en skogsstig full av rötter och sten.

Vi fortsatte till Gunnviksviken. HĂ€r har vi fĂ„tt en fin plats och har har haft en hĂ€rlig kvĂ€ll med sol och bad. Jag var inte alls badsugen men nu ska det regna en vecka sĂ„ jag passade pĂ„ Ă€ndĂ„. VĂ€l i vattnet var det jĂ€tteskönt!

(null)

Middan blev en omelett gjord pĂ„ grönkĂ„l frĂ„n Finnhamn. Riktigt gott. 

Men upplevelserna var inte slut trots att dagen varit lĂ„ng och klockan började nĂ€rma sig natt. Jag satt och skrev pĂ„ min blogg nĂ€r maken gick ut med hundarna. Han dök upp framför bĂ„ten efter bara en kort stund och bad om en kastrull. Jag sĂ„g redan pĂ„ hĂ„ll vad han hade i hĂ€nderna! Jag tog ombord det han hade med sig och skickade ner kastrullen till honom. En kvart senare var han tillbaka.

(null)

Det blev en halvtimmes angenÀmt arbete för undertecknad.

(null)

(null)

Jag tror det blir en macka med smörstekta kantareller till frukost 😋

(null)



Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0