Båtlogg 3: Kobba Klintar-Rödhamn 🇦🇽

Magisk morgon i Kobba Klintar. Vi vaknade omgivna av tobisgrisslor. När maken gick morgonad lyfte 50-60 stycken från klipporna där vi gick igår. Synd att jag missade det!

(null)

Däremot hade jag konstiga drömmar inatt. För 30 år sedan släppte några ungdomar våra förtöjningar i en vik innanför Växlet. Vi låg och drev i vassen när vi vaknade tidigt på morgonen. Igår såg vi en segelbåt som seglade in rakt framför Viking Grace och hon tutade ihärdigt. Det gick bra, men personerna i segelbåten måste ha varit rätt uppskakade. Inatt, när de stora färjorna stävade förbi blev suget inne i den lilla hamnen ganska rejält. Jag drömde att nån släppt våra förtöjningar och att vi låg och drev i stora faret in till Mariehamn. Vi har haft en sån upplevelse, oxå för ca 30 år sen, när vi fått luft i bränslesystemet på vår förra båt, mitt i stora faret utanför Föglö. M/S Gunilla tutade ihärdigt, jag var beredd att slänga våra fem barn i havet för att försöka simma bort, men makens panik fick honom att lösa situationen och vi kom ut faret. Skitläskigt 😱 Jag kikade ut mellan gardinerna och konstaterade att vi låg förtöjda som vi skulle. 

(null)

Efter frukost gick maken och jag upp till "gubben" för att titta på de snabbgående båtarna - Power Boats - som ljudligt brummade mot Sverige ♣️ I helgen har det varit Poker Run i Åländska skärgården, vilket var skönt att missa ♦️ Eller kanske hade det varit jättekul? Det får vi aldrig veta ♥️♠️

(null)

(null)

(null)
Den bakre hör hemma i Strängnäs, han bor i vårt område och jobbar hos grannen i hans grävfirma

(null)

(null)
Selfiiiie

Innan vi gav oss iväg gick vi en promenad till, köpte varsin mugg, en bok och ett häfte… och då gick jag upp i lotsstugan. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sandgräsfjäril 

(null)

9 nm till Rödhamn. Här är verkligen fullt! Jag var här senast för 29 år sen, Bekki var jätteliten och mina föräldrar var med. Då var det inte så stort, ikväll ligger ca100 båtar här, flera har fått vända och åka vidare. 

Vi gick en vovvenad.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Trots allt folk verkar det bli en lugn kväll. Jag sitter och stickar.

(null)

(null)

🇦🇽 💦





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0