Det regnar i Sörmland idag 🎶

Carola sjöng "det regnar i Stockholm idag" när jag var på väg imorse. På väg på gudstjänst i Taxinge kyrka. Jag har varit vid kyrkan och gått runt ett par gånger, nyfiken på kyrkan från 1600-talet i nygotisk stil. Kyrktornet är gjutet i Åkerstyckebruk och är inspirerad av Riddarholmskyrkan i Stockholm. Jag har varit i många kyrkor men de flesta är från medeltiden eller 1900-tal. Sen finns det några "udda" som byggts däremellan, Taxinge är en. Vid  samtalet i Nykvarn i onsdags såg jag lapparna om gudstjänst i Taxinge idag och det nappade jag på. Det blev två flugor i en smäll 🪰🪰 Predikan gav mig en förklaring på hur man kan tolka Jesus när han säger: "låt de döda begrava sina döda", och "när man lagt sin hand vid plogen kan man inte se tillbaka", det och uppmaningen om fokus gick rakt in i hjärtat i det jag står i just nu, en smärta som går ända in i mitt dna 🧬 Jag vill inte bli/vara bitter, jag vill vara glad och rationell. 

Sen att få se kyrkan inifrån var så kul!

(null)
1690-tal

(null)
Riktiga blommor på toa 🌹 

(null)

(null)
Virkad altarduk

(null)
En gigantisk druvklase hänger ofta under predikstolar, så även här. De triggar min fantasi om möjliga förklaringar, men nån gång ska jag fråga nån som vet!

(null)

(null)

(null)

Efter söndagsmässan for jag vidare till Södertälje Hamn och hämtade upp yngsta och hennes kille. Vi körde samma rutt som senast. Vi ska träna på det vi hittills tränat på för att få full koll på bilen innan vi går vidare. När vi körde här senast körde vi förbi Larssons Lada vilket var en halvöveraskning. Dottern visste att den skulle ligga åt Taxinge-hållet och det gjorde den ju verkligen. En av hennes  30-årspresenter var glamping på Larssons Lada, så vi avslutade dagens pass med att hon tog ner övningskörnings-skylten där. Dessförinnan blev det givetvis en go-fika på Kakslottet 🏰 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag fortsatte till makens jobb där vi hjälptes åt att städa min bil invändigt. 

(null)
Den var skitig, min pärla 

Sen körde jag hem maken. Han körde tillbaka till jobbet i cabben. Rörigt, men vi lånade hastigt ut vår husbil till en kompis vars husbil pajade på väg till besiktningen. De hade bokat både här och där under semestern och vi behöver inte vår husbil förrän i augusti, så de fick ta den. Maken hade tagit husbilen till jobbet för att kunna sova i den under storrevisionen under helgen och han tog kompisens bil hem igår när de blev klara lite i förtid… så han tog den till jobbet idag, lockade dit mig med en storstädning av min bil så han kunde få lift hem och hämta cabben. När kompisen kommer tillbaka efter sin semester är vi på sjön och då är det väl bra om han kan byta vår husbil mot sin bil på ett hyfsat smidigt sätt.

När vi kom hem gick jag långis med hundarna. Maken skrapade ihop lasagne till matlåda och när jag kom hemifrån delade jag upp det som var kvar till middag åt mig ikväll och en matlåda. 

Morden i Midsomer är snart slut, då är det dax för sistanaden 🦟 🦟 🦟


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0