Övningskörning

Sov grymt gott inatt. Det känns som de beslut jag tagit under sommaren ger resultat. Jag fick ju ett mindre psykbryt när jag missade sopbilen förra veckan. Det var bra för jag "tog mig i kragen". Det finns en tid för allt som sker under himlen (Predikaren 3). Jag genomförde två svåra beslut i månadsskiftet maj/juni - jag sa upp mig från jobbet och blockerade en närstående som gjort mig mycket illa. Nu önskar jag mig ett bra avslut på min arbetsplats efter semestern. Så småningom hoppas jag kunna reparera relationen med min närstående, men just nu klarar jag inte fler "utfall". För en dryg vecka sen började jag med artrosjympan dagligen igen, med fokus på höfter och knän. Resultat känns redan🦵 Det föranledde att jag tog bort medicinen mot nervsmärtor som även skulle hjälpa sömnen 💤 Jag har gått på den i fyra veckor nu och jag har varit tungt trött hela tiden. Visst sover jag bra på den, men den har bara gjort en mindre skillnad i smärtorna. Tröttheten har varit jättejobbig. Jag glömde medicinen i onsdags och skillnaden var märkbar under torsdagen, så jag struntade i den på torsdagskvällen. Hade så mycket mer energi på resan igår, så nu plockade jag bort de pillren helt 💊 Så skönt! Och igår tog jag även bort nässprayen jag hållit på med sen influensan i mars. Har bara tagit den till kvällen sen förra veckan och hållet stenhårt på det. Igårkväll var jag så peppad och fylld av energi att jag skippade den även på kvällen. Idag är även nästäppan, som jag dragit så länge med, bättre. Hos mig får nässpray motsatt effekt efter bara några dagars användning, så det är inte första gången jag fått kämpa med avvänjning 🤧 

Vaknade ovanligt pigg när maken kom in med hundarna vid nio imorse. Tog hand om morgonsysslorna medan han åkte till kapellmakaren med vårt båtkapell som hade några skavanker 🛥️ 

(null)

Halv ett plockade jag upp yngsta dottern vid pendeltåget i Södertälje Hamn. Vi åkte till Tveta kyrkogård där vi inventerade hennes körkunskaper och -erfarenheter. Hon har kört förut men nu tänkte vi börja från början och vara envisa och metodiska tills hon har körkortet i sin hand.

(null)

Vi började med att gå igenom sätesinställningar, backspeglar och instrumentpanelen. Jag insåg snabbt hur mycket jag gör på ren rutin och fick leta ord. Vi fortsatte med koppling, broms, gas och dragläge. Körde sen hela allén med stopp vid varje träd för att fräscha upp start och stopp i uppförs- och nerförslut så hon får lära känna bilen.

(null)

Vi avslutade med att köra några hundra meter på landsväg, växla upp, träna bilens placering vid högersvängar. När jag planerade lektionen häromdagen kom jag på att Tveta kyrka ligger perfekt. Det är fortfarande min arbetsplats om någon skulle undra, allén mynnar ut på 50- och 70-väg genom två högersvängar, efter några hundra meter ännu en högersväng in på grusväg och så är vi tillbaka där vi började. Vi avslutade med att göra den rutten ett par gånger, sen åkte vi mot pendeltåget. 

(null)

Meeen vi körde förbi thaikiosken i Saltskog och kom på hur hungriga vi var, så vi vände tillbaka och köpte lunch. Maken hade ringt och sagt att han skulle möta en person vid Järna båtklubb kl 15.00 så vi bestämde att åka dit bägge två och dela lunchen med honom. Efter ett drygt års köande har vi fått erbjudande om en jättefin båtplats nedanför Ytterjärna kyrka.

(null)

(null)

Vi försökte duka upp lunchen i bilarna, vilket inte gick så bra. Istället åkte vi till makens jobb sju minuters bilresa bort. Sen tog jag en promenad med hundarna medan make och dotter spolade av min bil. Eller rättare sagt fick de ta cleaner eftersom avfettning inte funkade. Förmodligen har nån sprayat någon skit på ena bilsidan när jag stod på pendlarparkeringen igår. Regnet kan knappast ha orsakat de bruna ränderna och jag stod inte under något träd.

Lugn kväll hemma med Tv och stickning 🧶 

(null)
Såg att jag gjort ett fel… men det får vara. Ska bli spännande att se om nån upptäcker det 🚜 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0