Stora Knyppeldagen

Väckarklockan ringde 5.30 och klockan 7.00 var bilen packad med hundar, knyppelgrejer och människor🚶‍♀️🚶‍♂️🐕🐕‍🦺📍

Nervös 😬 

Vi körde förbi makens jobb där jag dumpade make, hundar och hundburar. Fortsatte själv med knyppelgrejerns mot Knypplingland📍

(null)
(null)

Jag kom ner prick tio, parkerade på Rödtornets parkering och gick upp till Spetsmuseet. Uteknypplingarna är alltid så roliga och i år var temat "upp i luften".

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
(null)

De hade lite loppis på gården och jag hittade en ask olika smycken som skänktes bort. Jag berättade om smyckeskursen och tog hela lådan. Givetvis swishade jag en liten gåva till museet. 

Jag gick in i Spetsmuseet också och surrade lite med bekanta. Temat inomhus var något från utställningar från flera år tillbaks. 20 år tror jag.

(null)
(null)
(null)
(null)
Diakonskjorta!

(null)
(null)
(null)
(null)
Även härliga Karin stod i Gottfrid Larsson-gården och sålde material från Elsa Petersons spetsaffär.

Jag gick tillbaks till Rödtornet och tog bilen till Biblioteket. Där hängde OIDFAs bidrag till utställningen i Slovenien 2023. Temat var Volvo. Så fint!

(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Nu tog jag bilen några hundra meter ner till hamnen och gick upp till Svenska Spetsars affär. Där började vi gå igenom lite mönster jag skulle ha till kursen, men så hörde jag hur någon ute i butiken frågade efter mig. Jag gick ut och tittade… först kände jag inte alls igen dem för jag var helt inställd på att det var nån som ville fråga om kursen. men sen trillade polletten ner. Det var mina föräldrars ungdomsvänner som skulle ha tidningar jag hämtade hos mamma i förrgår. De skulle hämta dem senare på em och det var bara rena turen att jag var i butiken just när de kom. Det var hursomhelst jättekul att se dem. Senast var nog när pappa fyllde 70 eller nåt.

(null)

Vi tog en promenad ner till bilen, sen förbi den nyinvigda (6 juni) knyppeldynan i sten i Hamnparken. 

(null)
(null)
(null)

Jag gick tillbaka till affären men "spindeln i nätet" att hade fått ge sig av på annat, så jag åkte ner till folkhögskolan istället. Min nyckel var inte återlämnad än så jag åt lite lunch och körde tillbaka till stan. Nu var det dax att knyppla längs gator och på torg och jag hade fått en plats utanför "Bättre Värld". Ett par trevliga timmmar med många samtal.

(null)

Klockan fyra la vi ihop knypplingen och tog oss till Svenska Kyrkans församlingshem. Där bjöds vi som knypplat (andra kunde betala inträde) på föreläsning och middag. Supertrevligt!

(null)
(null)
Servetten har spetsen "kumlagallret"

Klockan sju satte jag mig i bilen för näst sista gången idag. Vanligtvis går jag överallt när jag är här, men i år sätter höften stopp. Den är klart bättre efter stötvågsbehandlingen igår, men jag orkar inte gå "som vanligt".

Kl 18.40 hade jag kursstart i "Knypplade smycken" på folkhögskolan. Jag tyckte det gick riktigt bra. 14 härliga kvinnor i blandade åldrar från olika delar av Sverige och Norge 🇳🇴 🇸🇪 Jag presenterade mig själv och kursen, sen rådde febril aktivitet en stund medan de letade mönster och inspiration. Jag fick hjälpa ett par stycken att komma igång och bolla råd med några andra. Kvart över sju var det knäpptyst i salen, alla hade kommit igång. Tjugo i åtta sa jag godnatt och tassade ut. De flesta satt kvar och jobbade på 🩷 

Åh, vad jag hoppas kunna leva upp till allas förväntningar och att vi ska ha en rolig helg!

(null)

Så gick jag och lyfte in mina väskor på rummet, sen åkte jag och parkerade bilen. Med tillåtelse hade den fått stå kvar på skolans område eftersom jag fick nycklarna så sent och det blev lite rörigt. 

(null)

Klockan nio landade jag i en nybäddad säng och ringde maken och mamma. Och nu är bloggen skriven, undertecknad nyduschad och nerbäddad. Så nöjd med dagen och så trött av allt roligt jag fått vara med om 🙏 

(null)
Hoppsan 🤦‍♀️ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0