Moppe-olycka

Det gick bra, ungarna klarade sig undan med lite värk, chock och röntgenplåtar, men jag undrar hur folk kör. Detta var tredje gången på en månad. Först en buss som höll på att vräka ner sonen och hans kompis ner i ett dike när bussen körde om moppen i full fart utan att ge tillstymmelse till vingelutrymme, och alla som gått vid en landsväg vet hur det känns att bli omkörd av ett större fordon. Sen en taxi som bara kör ut nästan rätt på "ungarna" vid en väjningsplikt när de är på väg på moppen till sommarjobbet en morgon... och idag bir de alltså påkörda bakifrån vid en stopp-plikt för solen bländade föraren. Vi som har körkort måste väl i allsin dar vara medvetna om att det finns fler fordon och oskyddade trafikanter än de som är väl inbäddade i plåt och krock-kuddar! Skärpning!


Kommentarer
Postat av: Snurran

Håller med! man kan inte bara skylla på att moppar syns dåligt, tror att folk helt enkelt är för stressade och ouppmärksamma, men då borde de inte vara ute i trafiken alls! Många motorcyklister har ju börjat med varselväst för att synas bättre, det kanske vore något? Skönt och TUR att det gick bra för dem! kram

2009-08-14 @ 11:57:30
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: bella

tyvärr så beter sig inte alla personer på moppar lika bra så man kan inte bara skylla på dem heller.

och det kanske kanske hänt om det vore en bil framför oxå om nu solen bländade honom. Som sagt man kan inte förute naturens gångar händer det ett vulkan utbrott så gör det och det är inget vi kan stoppa, men visst dem som ej bryr sig skall ta sig i kragen och förbättra sig.



//Puzzzzzz

2009-08-14 @ 19:20:51
URL: http://vaniljmousse.blogg.se/
Postat av: guggelutt

Håller med Snurr. Att vara ouppmärksam i trafiken är oförlåtligt, olyckor händer ändå. Även ovana trafikanter har rätt att vistas på vägarna, hur ska de annars kunna skaffa sig vana. Nu var detta en privatbilist som körde på ungarna och han tog fullt ansvar, all heder åt honom. Annars är ju yrkeschaufförer generellt den värsta gruppen när det gäller att strunta i hänsyn tll andra bilister. Man måste ju kunna vistas på vägarna som "oskyddad trafikant" utan att behöva känna tacksamhet att man fortfarande lever när man kommer hem.

2009-08-15 @ 20:00:14
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0