Älskar snön <3

Just nu är det så himla vackert här! Visst kan man bli grinig på saker och ting om man vill, men jag tycker jag märker samma goda humör hos de grannar jag snubblat på i snö-högarna idag.

Sonen skulle ju besiktiga grannens bil. Grannen är lite dålig och ville ha hjälp med det... men sonen fick köra in flickvännens syster till sjukan så jag tog besiktningen istället. För att slippa tjafs som "inte ska du behöva ..." o.s.v pulsade jag upp för att kolla status i garaget (eller rättare sagt, det är en jättecarport rymmandes 30-40 bilar). Inte hade det skottats där inte... så jag pulsade tillbaka efter snöskyffeln och skottade fram grannens bil innan jag gick ner och bad om nycklarna till den. Snorhalt överallt, bilar i dikena och de som höll sig på vägen kröp fram. Bilen gick dessvärre inte igenom... sen hem igen för att meddela den tråkiga nyheten.

Nu när mörkret fallit kom så äntligen en liten traktor med skopa på in i vårt område Jag sprang ut och hejdade honom. Det är så här att vi bor längst ner på en liten smal gata. Plogarna kör ända fram till vår uppfart och langar upp halva områdets snö i en hög utanför oss. Det gör ju ingenting, men när de inte lyfter upp snön tillräckligt rasar den ner på vår uppfart och om inte vi skottar för glatta livet så spärras vi snart in helt och hållet. Nu packade han snön hårt hårt precis utanför oss så vi har en liten öppning på ca 30 cm att ta oss ut... så jag sprang ut i bara T-shirten och bad honom skyffla undan snön så vi kunde komma ut och in. Han var jättesur och skyllde på att de jobbat häcken av sig hela dan i kaoset och att han skulle komma med stora skopan imorgon. Jag gav honom ett bamseleende och tummen upp. Sen ropade jag glatt till en granne som svor över snömassorna att "han kommer med stora skopan imorgon"... för att få ett surt svar: "Bäst för honom det, det är jag som ringt hit honom för jag fastnade med bilen och han tänkte åka hem för dagen".

Snöröjningen härnere hos oss är lika urusel varje år. Efter 16 år så plockar vi fram våra skyfflar och pratar glatt grannar emellan, som sagt, man kan välja mellan att bli grinig eller se att snön ger ljus och vi slipper regn. Det tar minst en vecka efter rejäla snöfall innan vägarna är schysst framkomliga. Idag var t.o.m Huddingevägen oplogad på eftermiddagen. Det är precis som om man inte kalkylerar med snöfall öht! Jag är en positiv typ och tänker att det är kul att skotta och bra motion när vägarna ändå inte är gångbara... men sura gubbar får mig riktigt grinig! Vad mig anbelangar så tycker jag att grannar ska vara trevliga sinsemellan (ja, 99% härute är det, men grin-ollarna jag går igång på). Sen kan jag inte förstå varför en gubbe i en plogbil är sur för att han inte får gå hem i tid när det är snökaos. I alla andra jobb får man räkna med övertid när det händer saker. Min gubbe har fått jobba över in på natten hela veckan tack vare kylan och snön, han jobbar på värmeverk. Om en plogbilsgubbe inte kan ta att jag vänligt ber honom packa snön på höjden för att vi ska kunna komma ut från vårt hus så ska väl inte jag ha dåligt samvete för att han inte får gå hem kl 16.00. Jag har inte sett en plog sen vi väcktes av en vid 4-tiden imorse och efter det har det snöat åtskilliga decimeter.

Jaja, nu är vägarna iaf framkomliga igen, om än moddriga. Snön ligger djup och vit och hela landskapet är vitt och ljust. Nu hoppas vi på att detta får ligga kvar så vi får njuta av en riktig vinter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0