May may

..vilken fantastiskt bra dag det har varit!

Jobbade två timmar på morgonen. Julfrukost och andakt med Convictus-Bryggans besökare. Vi blev ca 30 stycken i kyrkan och efterföljande grötfrukost med kaffe och skinkmackor. Fastnade med en f.d sjöman som gick i barfota i öppna sandaler trots kylan, han ville ha det så. En otroligt spännande man och det var helt fantastiskt att få sitta och lyssna när han berättade om sitt liv på havet och seglatser runt jorden. Det samtalet kommer jag leva på länge. Han hade en sån otrolig närvaro och ett glasklart minne från sina resor. Jag upphör aldrig att förvånas över hur mycket fantastiska människor som traskar runt på vår jord! Sen var det jätteroligt att diska ihop med diakonkollegorna och kyrkoherden, det var ett glatt efterspel.

Strax före 11.00 sprang jag in på leksaksaffären och köpte några julklappar till mina kusinbarn på mammas sida och när jag kom hem var mamma och pappa redan utanför dörren och väntade på mig. Jag bjöd på lunch och slog in klapparna de skulle ha med sig. Det var mysigt att få lite oväntad tid med dem, det blir ju inte så ofta sen jag sålde landet.

Energinivån var hög i tant Guggelutt, så jag röjde i de eviga posthögarna, sorterade tre kassar tidningar (vi får grannens pappersinsamlings-kassar så jag kan sortera ut tidningar som jag sen använder i marsvinsburen och voljären), röjde vardagsrummet, städade toaletten och gjorde rent hos marsvin och samtliga fåglar. Småfåglarna har legat på ägg en tid igen och nu bröt jag häckningen. Det är ju två tjejer så de kan ligga i evighet utan att de får smått, men jag tror ändå att de behöver tillfredställa sina ruvnings-instinkter så att det inte fastnar nåt ägg i äggläggningskanalerna eller annat otäckt, så de får hållas några veckor varje gång.

               

Pratade med Janne en stund, fixade pannkakor... och började lite med lilla knyppeldynan på vilken jag håller på att lägga upp "dukater"... men där gick luften ur. Nu är jag så in i bängen trött att jag tänker faktiskt krypa i koj och drömma söta drömmar till imorgonbitti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0