Röj!

Idag har jag röjt på flera plan! Först på jobbet, 6 säckar inlämnade kläder sorterades och packades om. Sen iväg och handla lite smågrejer, hem och skala potatis, koka sås och värma köttbullarna jag gjorde igårkväll. Mamma och pappa kom och åt lunch. De hade lämnat av sin knepiga väninna som tillbringat julen med dem. Jag ska inte gå in på detaljer för det är inte schysst, så kort och gott så anmälde jag hennes fall till stadsdelsförvaltningen "Äldre Direkt" nu. Läget är inte hållbart längre.

När jag röjt undan disken satte jag mig att slå frivoliteter en stund, men så kände jag att dagen inte var slut än ... så jag gick ner och röjde i data/Tv-rummet i nedervåningen.

             

Vi började ju röja med livochlust i början av november och efter det har det varit stiltje. Nu fick jag undan alla böckerna som bott i bäddsoffan i snart två månader. Det tog nästan två timmar. Sen tog jag hand om tvättberget. Nån form av rutin måste vi göra kring tvättandet. Det går inte an att fylla en maskin, tvätta, bära ner till torken och sen langa upp på vikbordet. Jag gjorde ordning där för ett antal veckor sen och nu efter Kanarieöarna så var bordet fyllt igen. Tvättar man en tvätt måste man ta hand om den torra tvätten oxå. Det tog 1,5 timme att röja där. Nu har jag lämnat 10.000 strumpor på bordet, det får respektive ägare plocka reda på nu för jag vägrar!

När jag började röja började Janne och Bekki oxå fixa. Bekki har gjort jättefint i sitt rum, Janne har börjat röja ur sista resten från Kökar, en lådhurts som står i hallen. Dock fick han ge sig efter en stund. Han är inte frisk och vi vet inte vad det kan vara. Troligen sviter av svin-influensa-vaccinet... eller nån bonn-förkylning. Men vi har pratat vidare kring utrensningen av huset och har lite trevliga planer.

Monica och jag pratade på Pizza Hut igår och just nu har jag en 2,5 års-plan. Om 2,5 år tar Bekki studenten och vi har bara vuxna barn då. Min psykoterapi kommer att ta slut ungefär samtidigt eftersom terapeuten går i pension. Om 2,5 år ska allt onödigt inte längre finnas kvar i huset. Vartefter ungarna har flyttat har vårt stora hus blivit ett förrådsupplag av allsköns skit som "kan vara bra att ha". Inom 2,5 år räknar jag med att hälsan är fullt återställd och förhoppningsvis har jag blivit av med lite vikt. Marsvinen finns med stor sannolikhet inte längre (de är 4 och 5 år nu) och kanske aggorna oxå har kilat vidare. Det innebär att det bara är Janne, jag, Ragnar och sköldpaddorna kvar. Det innebär en "ansvarslöshet" som jag aldrig haft...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0