http://www.nattvandring.nu/nyhetslista.asp?identifier=606&itemid=1110

ENSKEDE tecknat 29 juni 2009


2009-06-30
På initiativ av två ungdomar, Therese Linder, 15 och Olivia Sandström, 16 har nattvandring startat i Enskede och avtal tecknats med Stiftelsen Nattvandring Nu.


Therese och Olivia var kamrater till Therese Johansson Rojo som dödades natten till den 7 juni på grund av en komplicerad kärleksrelation.

Genom att få igång nattvandring med vuxna men framförallt tillsammans med ungdomar vill Therese och Olivia dels hedra Therese Johnsson Rojo men också visa att vi alla måste ta ansvar. Att vuxna och ungdomar kan verka tillsammans för samma ändamål - skapa trygghet, vara brobyggare, finnas tillhands på ungdomars arenor med mera.
Måndag 29 juni 2009 genomfördes en manifestation och i samband med detta även uppstart av nattvandring i Enskede.

Cirka 100 personer kom till platsen - de flesta ungdomar och kamrater till Therese men också vuxna och nattvandrare från grupper i länet fanns på platsen.
Efter ett kort tal av Therese och Oliva, vid minnesplatsen, en tyst minut, fick vi alla avnjuta sång, Ovan regnbågen, av Alexandra Eisenstein och därefter talade Janne Lundholm/Nattvandring Nu om det fantastiska initiativ som kommit från ungdomarna själva.

Man delade sedan upp sig i grupper med mix av ungdomar och vuxna, alla ungdomar klädda i för dagen nya tröjor med texten UNGDOMSVANDRARE och vuxna i röda jackor och gick sedan ut för den första nattvandringen.

Från Nattvandring Nu, Therese och Oliva vill vi framföra ett tack till ALLA som deltog denna kväll.  

Initiativtagarna Therese och Oliva

Efter en tyst minut sjöng Alexandra Eisenstein "Ovan regnbågen" ackompanjerad av fågelsång denna varma sommarkväll.  
 

 

Ungdomar och vuxna gör den första nattvandringen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0