Dass-expert?

Mina dass-kunskaper har ingen konstigare förklaring än att jag jobbade 4 år på Parke-Davis Warner Lambert, ett amerikanskt läkemedelsföretag (som blev uppköpta av Pfizer vilket i sin tur indirekt orsakade mitt karriärbyte från receptionist till diakon) som sålde bl.a produkten Vi-siblin, ett bulkmedel mot tröga och lösa magar. Den produkten fick jag svara på lite frågor om, men inte om Neurontin (epilepsi och smärta) eller Lipitor (blodfetter) för de var receptbelagda. Han som var ansvarig för Vi-siblin var en riktig dass-expert som gärna delade med sig av sina erfarenheter.

För att fortsätta mina något udda expert-kunskaper kan jag upplysa om att "hemlighus" inte syftar på de "hemligheter" man uträttade där, utan troligen kommer sig ordet av att vuxna, äkta makar, älskande m.fl tog sin tillflykt in i detta extra hus för älskog, förtroliga samtal, gräl mm då man ofta var väldigt trångbodda där dassen gjorde sitt intåg. Tidigare sket man lite varstans, ofta på dynghögen om sådan fanns, så att lämna sitt avträde var föga hemligt.

Så sent som på 70-talet fanns fortfarande skolor som inte hade dörrar på sina toa-bås. Kanske senare oxå, vad vet jag? Men när jag gick i Adolf Fredrik på 70-talet så var dörrarna på toan nyligen upphängda på gångjärn och lås fanns inte. Och när jag gick på Sköndal i början av 2000-talet så var toaletterna i källaren till biblioteket av samma stuk, dock med lås!

Japp, det var det. Får återkomma om jag kommer på nåt mer spännande om skit-husens historia.

Kommentarer
Postat av: Ia

1975 slutade jag sexan och på den skolan hade vi inga dörrar på toaletterna som för övrigt var belägna i källaren...med fönster som ofta stod öppna och killarna kunde titta in :S

2009-11-25 @ 23:00:56
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Precis. Att försöka vara hemlig med det man ska göra på dass är ganska nytt ;O)

2009-11-26 @ 10:12:38
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0