Bullar och längder
Recept på Kungsörnens Vetemjöl men med annan fyllning.
Receptet räcker till två längder och 20 bullar enligt nedan:
Ugn bullar: 250 grader, 5-8 minuter i mitten av ungen
Ugn längder: 200 grader, 20 minuter i nedre delen av ugnen
150gr smör eller margarain
5 dl mjölk
50 gr jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk stött/malen kardemumma
1,4 l vetemjöl
Fyllning:
Smör, Nutella och marsipan eller
Smör, socker och rikligt med kanel
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Övrigt:
Bakplåtspapper
Bullformar
Smält matfett
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt
Smula ner jästen i en bunke
Tillsätt vätskan och rör till jästen löst sig
Tillsätt socker, salt och kardemumma
Häll i mjölet luftigt (skaka inte måttet då det packar sig)
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig
Jäs under bakduk i ca 30 minuter
Knåda degen smidig på mjölat bakbord
Dela den i fyra delar
Kavla ut varje del till avlång kaka
Smöra "kakorna"
Kanel och socker på två "kakor"
Smöra Nutella och lägg på utkavlad marsipan på två "kakor"
Rulla ihop dem
Två rullar skärs i 10 bitar var (en marsipan/nutella och en kanel/socker) oh läggs i formarna
I de två andra rullarna klipps jack och flikarna läggs ömsom till höger och ömsom till vänster på plåt med bakplåtspapper
Längderna jäses ca 30 minuter under bakduk
Bullarna jäses i ca 40 minuter under bakduk
Pensla med ägg
Strö på pärslocker
Låt svalna på galler under bakduk
MUMS!
Kommentarer
Trackback