Inställd lördag

Lite konstigt är det allt.... ofta när jag skriver ut nåt jag SKA göra så måste jag ställa in! Ska nog ägna mig åt att skriva om sånt som HAR hänt och inte om sånt som SKA hända...

Idag känner jag mig insnöad. Jag har i åratal längtat efter att få lära mig måla ikoner och nu skulle jag få komma till en nybörjarkurs i Hammarbykyrkan och testa på idag. Det är en kurs Sensus har, men eftersom jag visste redan på förhand att jag skulle missa minst 4 gånger av terminens 10 tillfällen så skulle jag få komma och kika lite, provmåla lite kanske. Nu fick jag ryggskott och missade en gång till - den första lektionen, sen var det kanarie-resan som snodde lektion två och tre ... och idag bara vill jag inte åka ut och riskera min läkande rygg. Det har tagit en del tankevånda, men så tänkte jag på mig själv som den envisa elefanten som bara plöjer fram genom landskapet... och det hjäpte mig att komma till sån sans att jag insåg att det spelar inte någon nån roll om jag kommer eller inte. Kursen är igång. Jag kan inte delta till 100%. Varför inte spara lite på godiset, ringa och prata med läraren på måndag och kanske köra igång till hösten? Kanske kan jag få komma och kika på en lektion senare i vår?

Den största besvikelsen är nog ändå att inte komma iväg till Monica, men vi måste ju tänka klokt och förståndigt. Jens och Linnéa skulle turas om att köra, jag är ett bihang... och så två älskliga småflickor i barnbilstolar... åka genom klass2-riskområden, hårda vindar och många minusgrader... 50 mil ... Nej, det är inte förståndigt! Linnéa och jag kom överens om det imorse efter att jag ringt Jannes jobb och fått väderleksrapporter från deras stationer (han jobbar ju på värmeverk). Ringde Monica och hon höll fullkomligt med oss, det snöstormade hos henne oxå. Vi får se senare i veckan, hennes grejer måste ju till Stockholm på nåt sätt... men det löser sig.

Idag får jag väl ta dan som den kommer. Det rena tvättberget är enormt, vika smågrejerna och minska det lite grand kanske? Knyppla en liten stund? Kan ju sitta rätt bra nu, lite molande värk men jag skulle kanske kunna göra lite på dukaterna om jag pausar ofta. Vattna blommor och leka med Ragnar.

                    

Ragnar ja...dagen började ju med nåt som kunde blivit en katastrof. Han klämde foten i dörren! Han brukar ju hänga med när jag matar de andra djuren och så. Han brukar oxå sitta uppe på dörren till djurens rum och jag är noga med att kolla var han är, för att klämma framförallt tam-fåglar i dörrar är en vanlig skade- och dödsorsak. Men idag missade jag honom! Nå, jag fick undersöka honom, inget brutet och ingen blodvite, men han satte sig i voljären med foten uppdragen under magen. Dessutom så vaknade inte Drutten (det äldsta marsvinet) när jag gav dem frukost imorse... först när jag klappade henne över huvudet... och då spratt hon till och sprang och gömde sig... Inget kul alls, men jag vet ju att jag har med tre gamla damer att göra så "det" kan hända egentligen närsomhelst.

                    

Ja, det var det om denna lördag så långt. Vi får se dagen som en överraskningarnas dag! Vad som helst kan hända! Jag ska hålla sinnet öppet och låta mig överraskas av livet för jag tror att allt har en mening!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Trist när ens planer går om intet, men du har gjort kloka beslut! Ska Monica flytta hem igen?

Ha en skön helg!

2010-02-20 @ 15:34:15
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0