Onsdag

Ikväll har jag ont igen :O( ... Men lite nyttar har jag gjort. Innan Janne stack i förmiddags tvingade jag honom att hjälpa mig byta på marsvinen. Han knorkade på näsan och ville inte för han tål inte lukten, men jag kontrade med att värre kommer det bli om vi inte gör nåt NU. De har inte fått rent på två veckor och så länge har de aldrig gått mellan städningarna. Nu började det bli olidligt för dem. Jag spände på mig ryggkorsetten, gubben fick vackert lyfta undan fågelbur och av med burlocket, lyfta ner djuren i en transportbur så jag kunde rafsa undan tidningspappret och sågspånen och fylla på nytt innan han fick lyfta tillbaka allt. Åh, vad de njöt, mina plågade små... men jag har bara inte kunnat. Jag berättade förut att Tova fått en hård knöl på höften... nu upptäckte jag oxå en mjuk knöl vid ena frambenet på Bagheera... De är lika gamla nu som Pinglan var när hon dog förra året. Drutten är äldst och mamma tll Bagheera, hon är jämngammal med Pinglan och hon verkar vara bäst i hälsa nu. Vi får se vad som händer framöver nu, om jag har mina smågrisar kvar i sommar... Det är ju tre gamla strävsamma damer...

        
         Bagheera, Drutten och Tova

Efter det fick alla djuren mat och sen klev jag i duschen innan jag släppte iväg Janne. Han ville kolla till båten innan det utlovade ovädret och efermiddagspasset...och jag är så trött på att vara ensam.

Men innan allt detta låg jag och små-mös. Jag tycker det är så mysigt när nån småpysslar i huset när man är sådär halvvaken...och imorse fick jag uppleva det två gånger. Jens har fått två jobb och börjar båda idag. Först pysslade han med mackor och Sandra tassade runt, de åkte före halv sju. Sen var det Bekkis tur att fixa inför sin skoldag. Jens får jobba på timme på sitt sommarjobb. De behöver nån som kan sköta en del underhåll i Fitjaverket så han blir inkallad vid behov och får förhoppningsvis jobba några dagar i veckan. Denna vecka blir det onsdag, torsdag, fredag. Sen ska han skotta snö på nätterna, provtjänst onsdag, torsdag, fredag... De skulle egentligen börja kl 1.00 inatt så han skulle hinna sova lite innan, för sen får han åka direkt till Fittja på morgonen efter skottnigen... men nu är det snö-oväder så de fick åka ner till Tumba och sitta beredda. Hoppas han kan lägga sig ner i Tumba ett par timmar innan utryckning. Bekki har handlat en massa kläder på rean, hon har fått sitt studiebidrag i förskott av mig.

Själv har jag tagit det lugnt efter ansträngningen på morgonen. Ryggen känns. Har gjort lite ryggövningar, gått runt lite och fixat min pärm med frivoliteter, så nu har jag som en mönsterpärm liksom, skönt att få lite ordning på det och roligare att titta på.

           

Pratat med Monica, Linnéa och mamma har jag gjort oxå. Linnéa skulle komma hit med flickorna och testa ett nytt laxrrecept, men vi ställde in pga ovädret, får se imorgon... Nu har Bekki visat sina nya kläder och vi har ätit lite. Ska sätta mig vid TV:n när jag bestämt mig för om jag ska frivolera en örn eller en tornado...

               
            

Kommentarer
Postat av: Linnea

Nej dom får inte vara sjuka. Dom underbaraste svinen i värden, vad ska Ängla säga? Synd att vi inte kunde komma och hålla dig sällskap idag, hade varit trevligt. Men jag har hört att det skulle vara uppehåll en stund imorgon. Jag pratade med min kompis och vi ska inte ses, hon har blivit sjuk. Så hör av dig när du vill att vi ska komma... Puss och godnatt!

2010-01-27 @ 21:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0