Vilken fredag!!!

Började dagen med en skogsprommis med valpen, när jag sen kom till jobbet såg jag en bekant precis utanför, en tjej från min knyppelkurs som var i sällskap med någon. Denne någon visade sig vara den diakonissa i Valmiera som Filtklubben skickar sina alster till varje vinter.

               
                Packning inför Vamera-skicket 2009

Jag som tänkt lära mig jobbets nya mobil idag... istället blev jag medbjuden att följa med en liten delegation till Rågsveds äldrecentrum för att visa den lettiska diakonissan hur ett svenskt äldreboende kan se ut.

               

Rågsveds äldrecentrum har ett projekt med s.k hälsoträdgårdar och det var en häftig upplevelse. jag har varit mycket på Rågsveds äldrecentrum och när jag blev sjukskriven så var hälsoträdgårdarna precis i begynnelsen av sin uppbyggnad, nu fick jag se dem färdiga.

Den aktiva trädgården:

En grind som man kan öppna och stänga om sig för att sitta ifred en stund.

                         
                        Mjukt gräs att gå barfota i
   

Rosor under uppväxt

Den passiva trädgården:

Svarta violer

                  
En damm med porlande vatten

                       
                        En srtandfågel med sina ungar


...och överallt runtom ser man höghusen i Rågsved.

När sen sällskapet for vidare till stan för att äta lunch på Ersta var min arbetsdag slut. Jag skjutsade hem Filtklubbens ordförande som oxå varit med på fm och åkte sen hem. Ut en skogsprommis med hunden igen, sen iväg med Bekki till UM, hem och hämta Jens, handla med Jens, hem igen, packa och fylla bilen. Jag körde Jens ut till Gustavsberg där han ska bo i veckan med Sandra, Ragnar och valpen medan Bella och hennes familj är på Gotland. Fortsatte sen ner till Sanda.

Idag har Janne och jag varit in en sväng till Strängnäs för att köpa karré. Vi fastnade på Röda Korsets second hand där vi köpte en ljuskrona och en vävram... så nu får jag leta vävkurser i höst :O). Linnéa med familj har kommit ner för att greja med husvagnen. När de åkte ner till badet passade jag på att vila en stund, det är så varmt och Mmonstret har kommit lägligt till Vadstenaveckan. Nåja, hon ska inte hindra mig från att ha kul! Nu har familjen kommit från badet så jag ska gå ut och svettas en stund :O)


Kommentarer
Postat av: Anonym

vilken fin oas de har gjort.Verkligen vackert o välplanerat.kram

2010-07-04 @ 15:53:37
Postat av: NettAnn

kommentaren var från mej..

2010-07-04 @ 15:54:33
URL: http://tigerliljan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0