Mer barnvakteri, sen Sanda

Natten var lugn men jag hade svårt att sova. Låg och lyssnade på de små kickornas andetag och lät tankarna fara. Gick upp med dem en stund före 8.00. Full rusch kan man lugnt säga. Frukostar till människor och alla djur, kissningar, blöjor, påklädning, koppeljakt, packa lämpliga tillbehör för en centrum-prommis med hund och ungar, gjort på två snabba timmar!


Gomorron, Kisen! Får jag komma in?

           
            Ängla var snabb att dela med sig, mommo nästan lika snabb att ta bort!


Puss puss puss puss puss puss               Pajarna får oxå frukost!

Promenaden till och från centrum tog sina modiga två timmar den oxå. Mycket kan gå fel när man är 2,5 år och vet vad man vill men en bestämd mormor nobbar, men jag tog det med ro. Det är ändå ett förtroende när en liten tjej kan trotsa sin mormor, då är hon trygg, tänker jag. Ängla och jag rök ihop flera gånger och det har aldrig hänt förut. Dessutom är det svårt att gå fort fram med världens sötaste valp som inte är koppel-van. Vovven trasslar in sig och hur många främlingar som helst stannar och vill prata. I synnerhet äldre damer och småbarnsfamiljer som tycker det är en ursöt kombination, småbarn och  valp, modell pytteliten!


                    

Men vi kom fram till zoo tillslut. Där fick Kisen, Ängla och Thyra hälsa på Vilda!

         
                             
              
               De trötta små delar vagn på väg hem efter promenaden, Ängla håller hårt
               i påsen med Kisens nya leksaker!

Hemma igen blev det lunch och Thyra-nattning. Ängla kom på att duscha var kul, så hon duschade för fjärde gången sen hon kom igår medan jag nattade Thyra utanför i vagnen. Sen blev allt tokigt. Ängla var trött men ville inte sova så eftermiddagen blev lite seg. Desto större blev glädjen när mamma och pappa kom!

Jag packade och kom sent omsider ner till Sanda. Hade ingen brådska, var trött så jag tog det lugnt. Nu har jag installerat mig och grabbarna härnere. Ragnar sover, Kisen ömsom sover, ömsom leker med de nya sakerna Ängla och Thyra valde ut åt honom på zoo. Har valp-säkrat huset efter att Kisen började vistelsen med att äta upp en av Jannes hörselproppar som ramlat under sängen. Jag krälade och kröp, lockade och gapade, men han var för nätt och för snabb för en kärring som fastnade med arslet och inte kom in längre under sängen. Han skuttade lätt åt sidan och jag såg hur den oranga skumgummibiten försvann ner i minivalp-magen. Försökte först ringa veterinär men fick inte tag i nån, efter att ha rådgjort med Janne gav jag honom lite gott-gott att äta så den oranga hörselproppen inte skulle passera den pyttelilla tarmkanalen ensam. Nu får jag kolla hundbajs det närmaste dygnet.

                       

Sen fortsatte det lilla vidundret att käka stolsben, att locka med smarriga hundben och roliga leksaker hjäpte inte så mamma tog i med hårdhandskarna och gned in cayenne-peppar på alla stolsbenen i köket. Han bet, han drack, han bet, han drack ännu mer... nu hoppas jag att jag vunnit den kampen, 1-1 står det isåfall mellan valpen och matte. Nu ska det bli spännande att se hur natten blir med valp i samma våningsplan! Hemma sover han uppe och vi andra nere. Knyter mig gör jag nog så fort solen försvinner bakom träden, innan dess ligger solen på för skarpt.... lite TV kanske?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0