Helgen stundar!

Janne följde med på Bamsenaden imorse, det var kul! Sen började det ösregna så vi var ute i rätt tid! Hann faktiskt plugga en liten stund innan jag åkte till terapin och sen till Willys. Pluggade ett par timmar till men framåt halv 7 gick ögonen i kors. Stoppade mitt i kapitlet om Vishnuismen. Det är så himla spännande, men det är svårt att få flyt i läsningen pga alla främmande ord. Mitt i allt kommer ordet "Avatar"... och jag tycker det är så festligt. Avatar betyder gudanedstigning och det kan ske på flera sätt, Vishnu gör det på fem sätt varav ett är i våra sinnen, ett i gudabilderna och de andra har jag glömt... tror det var för att skydda oss och att dräpa demoner... eller så var det nån annan gud som pysslade med sånt... Och gudarna i hinduismen är oftast blå för att man ska kunna skilja dem från människor (de som liknar människor alltså, andra kan ha lejonhuvuden och 6 armar och så)... jag undrar hur inspirerad filmen Avatar var av hinduismens gudar?! Eller om namnet härrör från datavärlden...

                        

Hur som helst så får man en annan bild av Asien och framförallt Indien... och förstå hur stolt denna mamma måste ha varit som faktiskt enligt hinduismen fött en GUD! Hon är kvinna och kan inte nå Nirvana, men med ett sådant karma kommer hon säkert återfödas som en man i hög kast eller som en gud i nästa liv. Ett helt annat sätt att tänka och se på världen. Inspirerande!

Kvällen har jag tillbringat vid TV:n med med Monica, stickandes på Bekkis halsduk... ett par nystan kvar. Monica har lagt sig, Bekki och Tim är på bio, Bamse är kvällsrastad och Janne kommer snart från em-passet... Sängen är renbäddad! MMMmmm...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0