Garnshopping och moské-besök

Gick en rask sväng fram och tillbaka till Stuvsta och Gullvi´s, som är min absoluta favvo-garnaffär, med Bamse i hopp om att han skulle bli riktigt trött. Shoppade garn till Änglas Pippitröja (Thyra har snott hennes), raggsocksgarn till Monica som vill ha raggsockor och halsduk, lila garn till varsin mössa som matchar Änglas och Thyras lila byxor/tröjor som jag stickade förra vintern... och så föll jag för en sån där halsmuff eller vad det kan heta... så jag köpte två nystan för att göra en halsmuff eller polokrage eller vad i hela friden det kan kallas...?

Hem i hast, langa in en trött Bamse och lubba upp till bussen. Terapi och promenad till Medis där jag passade på att äta en god kycklingssallad på il Piatto i Söderhallarna. Jag och min handledare åt ofta där när jag gjorde min socionom-praktik på Maria-Gamla Stans äldreomsorgsenhet. Halv fem var det dax för moskébesöket vid Björns Trädgård, en del i kursen om judendom och islam. Det var jätteintressant och vi hade en fantastiskt duktig kvinnlig guide, väl påläst!

                  

Jag frågade om deras sociala engagemang, vad halvmånen stod för och om mattorna i bönesalarna alltid var gröna. Halvmånen står för månkalendern som den islamiska almanackan följer... och ofta är mattorna gröna som symbol för paradiset :O) Ingen jag frågat vet varför diakonens skjorta är grön... tänk om det är paradisets färg :P

Hem så fort jag nånsin kunde, Bamse hade fått vara ensam på tok för länge och jag kompenserade honom med en lång promenad. Nu har jag packat mina grejor, garn - pluggböcker - kläder - djur osv. Väntar på att Jens ska sluta jobbet, när han kommer hem åker vi till Sanda!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Det är kanske det man förr kallade fusk-polo som du menar? :-)

2010-10-05 @ 21:36:05
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0